Alehoppa

Voor een perfecte participatie van andersmobiele kinderen

Alehoppa

Alehoppa

Titecastraat 3
8200 Brugge

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0474 91 31 94

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Kinderen, Onderwijs, Personen met een beperking

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Voor een perfecte participatie van andersmobiele kinderen

Alehoppa: ook elk andersmobiel kind doet mee...

Alehoppa droomt van een voor iedereen toegankelijke samenleving en van toegankelijk onderwijs en bouwt mee aan de realisatie van deze dromen. Daarom helpt Alehoppa kinderen die andersmobiel zijn (bijvoorbeeld omwille van spierziekte SMA). We wisselen hulpmiddelen en ervaring uit, en maken scholen toegankelijk.

In een voor iedereen toegankelijke samenleving kan iedereen dezelfde voorzieningen gebruiken. Op gelijke voet nemen personen met en zonder handicap het openbaar vervoer, doen ze aan fitness, gaan ze naar het theater, gaan ze naar school, zijn ze collega’s.

Alehoppa droomt van toegankelijk onderwijs
De motor van die toegankelijke samenleving is toegankelijk onderwijs: een school waarin niemand wordt uitgesloten, waar elk kind met of zonder een motorisch beperking welkom is. Dit is een belangrijke etappe op de weg naar een samenleving waarin niemand wordt buiten gesloten en iedereen welkom is.

In toegankelijk onderwijs richten gewone scholen hun infrastructuur, hun methodes, en lesmateriaal én hun personeelsbeleid op álle kinderen. Dus ook op andersmobiele kinderen.

Alehoppa bouwt mee aan de realisatie van deze dromen…
Vandaag kunnen nog te veel scholen geen of een te beperkt toegankelijk schoolgebouw voorzien voor kinderen met een motorische beperking. Hiervoor zijn vaak aanpassingen nodig: een lift, aangepast klasmeubilair, aangepaste kapstokjes, drempels overbruggen, … Daarbij wil vzw Alehoppa helpen en zo bouwen aan de realisatie van deze dromen. Met financiële steun, maar ook door praktische ervaringen over het aanpassen van de school uit te wisselen, of door het uitlenen van hulpmiddelen.

Want een toegankelijke samenleving maken we samen !

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: