Ambulance Wens België VZW

Laatste wens vervullen voor palliatieve patiënten

Ambulance Wens België VZW

Ambulance Wens België VZW

Europalaan 21
3590 Diepenbeek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0468 14 14 14

Oprichtingsjaar:
2011

Actiedomein:
Gezondheid, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Laatste wens vervullen voor palliatieve patiënten

Nog een keer genieten van de kleine dingen in het leven. Met volle teugen. De geladenheid van het nakende einde eventjes afschudden. Je haast terug goed in je vel voelen voor één dag.

Als je ongeneeslijk ziek bent, niet mobiel en je voelt dat het afscheid nabij komt, telt elk moment. De vrijwilligers van Ambulance Wens België helpen je met een ongelooflijke gedrevenheid om het maximum uit dat moment te halen. Glunderende ogen, een warme glimlach, een liefdevol kneepje in de arm, een veelbetekenende blik. Een vervulde wens is het mooiste wat er is. Making Memories together.

Het verhaal van Ambulance Wens

In 2011 richtten ambulancier Jan Schraepen en zijn zus Miet de vzw Ambulance Wens België op. Vandaag telt de vzw Ambulance Wens België ruim 80 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten om de laatste wens van palliatieven te realiseren.

Wat de wens ook is, we passen ons altijd aan het tempo van de palliatieve aan. We weten dus wel wanneer we vertrekken, maar niet hoe laat we terug thuis zijn. En wat de wens ook is, we verstrekken altijd hoogkwalitatieve zorg.

Als wij een palliatieve patiënt mee op pad nemen, dan kan de familie er dus 200% zeker van zijn dat hij alle nodige medicatie krijgt en uitstekend verzorgd wordt. Daarom dat we ook altijd een ambulancier én een verpleegkundige inzetten om de wens te vervullen en de zorg die nodig is te garanderen.

Naast onze ambulance voor volwassenen hebben we sinds eind 2018 ook een kinderambulance. Een aangepast voertuig met alle medische toeters en bellen, dat er tegelijk heel tof en kindvriendelijk uitziet aan de buitenkant.

Wat bij elke wens opvalt: het pure geluk dat van de palliatieve patiënt én van zijn familie afstraalt. En dit alles is steeds gratis voor de patiënt en 2 familieleden of vrienden. Want ziek zijn kost al heel veel geld, je laatste wens vervullen, moet voor iedereen mogelijk zijn!

Meer informatie vind je op de Facebook-pagina.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: