Artsen Zonder Grenzen

Internationale & onafhankelijke medische hulporganisatie

Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen

Dupréstraat 94
1090 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 474 74 74

Actiedomein:
Gezondheid

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Internationale & onafhankelijke medische hulporganisatie

Artsen Zonder Grenzen is een internationale, onafhankelijke, medische hulporganisatie. Wij bieden medische hulp aan mensen die te kampen hebben met levensbedreigende situaties.

Artsen Zonder Grenzen biedt ook medische verzorging om mensen te helpen de gevolgen van natuurrampen te overleven, wanneer de lokale gemeenschappen en gezondheidsstructuren de situatie niet alleen aankunnen. Artsen Zonder Grenzen biedt noodhulp tijdens epidemieën, geeft psychische ondersteuning aan slachtoffers van geweld of natuurrampen, en verstrekt basisgezondheidszorg aan mensen die daar geen toegang toe hebben. Omdat ook de armste landen recht hebben op volwaardige geneeskunde, zetten wij ons in om onze patiëntenkwaliteitszorg te bieden en onze principes uit te dragen.

De onafhankelijkheidsgarantie zit verankerd in onze financiering, die voor 90 procent afkomstig is van private giften. Voor het werk in conflictgebieden aanvaardt Artsen Zonder Grenzen enkel private giften en nooit geld dat afkomstig is van partijen die betrokken zijn bij het conflict.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: