Belgische Cardiologische Liga

Laat uw hart spreken, schenk een bedrag aan de Liga.

Belgische Cardiologische Liga

Belgische Cardiologische Liga

Elyzeese-Veldenstraat 63
1050 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 649 85 37

Oprichtingsjaar:
1968

Actiedomein:
Gezondheid

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Laat uw hart spreken, schenk een bedrag aan de Liga.

Informatie- en uitwisselingsplatform rond cardiovasculaire aandoeningen in België voor de patiënten.

  • Voorkomen van hart- en vaataandoeningen bij het grote publiek en risicopersonen.Begeleiden van patiënten na hun hart- of cardiovasculair probleem.
  • Informeren van de bevolking over preventieproblemen en hart- en vaatziekten in het algemeen.
  • Informeren van de bevolking over de vroegtijdige opsporing van deze aandoeningen.

Elke dag helpt de Liga hartlijders om zich opnieuw aan te passen op sociaal, familiaal en professioneel niveau en werkt zij samen met vakmensen uit de gezondheidszorg.

Wij ijveren voor de preventie van hart- en vaataandoeningen door de strijd aan te binden met alle risicofactoren: roken, hoge bloeddruk, te hoge cholesterol, voeding, overgewicht, diabetes, en te weinig lichaamsbeweging.

Herinneren we eraan dat: bijna 25% van de Belgen een hoge bloeddruk vertonen, 35% zwaarlijvig zijn of overgewicht hebben, 25% dagelijks roken, 40% te weinig bewegen, 70% ouder dan 40 jaar een te hoge cholesterol hebben.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: