Binnenste Buiten

Wie zich innerlijk verzorgt, straalt naar buiten uit

Binnenste Buiten

Binnenste Buiten

De Bosschaertstraat 54
2020 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 3 334 43 40

Actiedomein:
Migratie & integratie, Welzijn

Regio:
België

Bankrekening:
IBAN: BE40 0910 1084 8063
BIC: GKCCBEBB

Fiscaal erkend:
Ja

Bestel een Goodgift

Wie zich innerlijk verzorgt, straalt naar buiten uit

Binnenste Buiten is een uniek sociaal project dat kwetsbare mensen versterkt door in te zetten op hun binnenkant (empoweren, zelfvertrouwen, zelfwaarde, stressreductie…) en hun buitenkant.

Onze focus ligt ook op het bestrijden van kinderarmoede en op het versterken van kwetsbare jongeren en alleenstaande moeders. We bereiken op jaarbasis circa 900 nieuwe gezinnen via de winkel en een 1250-tal kinderen. We zetten in op duurzame effecten van onze interventies.

We zijn innovatief qua methodiek en aanpak. Het BB-team zet op 4 sporen in om dit alles te realiseren: Een sociale kledingwinkel met stijladvies/naaiatelier: OCMW-klanten en erkende vluchtelingen bouwen in ons naaiatelier (en in de winkel) werkervaring op om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Ze doen de retouches van de winkel, maken nieuwe schooluniformen en kinderkledij, recycleren oude banners tot o.a. congresmappen en upcyclen onverkochte jeans tot trendy shoptassen. Workshops en cursussen: meer dan de helft van alle sollicitanten wordt afgewezen op basis van een eerste indruk die een werkgever van iemand krijgt. Om dit te voorkomen is het erg belangrijk om voor sollicitatiegesprekken aandacht te besteden aan hygiëne, styling, presentatie, lichaamstaal. Bij jongeren zetten we in om zelfstandig op eigen benen te staan. Voor vrouwen en moeders focussen we ook op zelfzorg, vrouwbeeld –en vrouw voelen, ondanks de vele zorgen. Persoonlijke coaching en advies: Binnenste Buiten biedt praktische en emotionele ondersteuning aan. Via training, begeleiding en coaching versterken we de klant bij zijn presentatie, hygiëne, zelfvertrouwen, gezondheid, zowel individueel als in groep.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: