Binnenste Buiten

Een stralend innerlijk en uiterlijk voor iedereen

Binnenste Buiten

Binnenste Buiten

De Bosschaertstraat 54
2020 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 3 334 43 40

Actiedomein:
Migratie & integratie, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Een stralend innerlijk en uiterlijk voor iedereen

Een stralend innerlijk en uiterlijk moet bereikbaar zijn voor ons allemaal, ook voor mensen met beperkte middelen.

Binnenste Buiten is een uniek sociaal project van de stad Antwerpen dat sinds 2005 mensen in een kwetsbare situatie versterkt door in te zetten op hun binnenkant (empoweren, zelfvertrouwen, zelfwaarde, stressreductie…) en hun buitenkant.

Het doel is om meer kansen te creëren op tewerkstelling, sociale contacten, het huren van een degelijke woning… meer kansen op een menswaardig bestaan.

Het team van Binnenste begeleidt klanten individueel en organiseert workshops en cursussen rond thema’s als presentatie, hygiëne, zelfvertrouwen, stressreductie en gezondheid.

In het naaiatelier van Binnenste Buiten kunnen erkende vluchtelingen en personen met een leefloon werkervaring opdoen. Ze retoucheren de kleding die klanten in de sociale kledingwinkel van Binnenste Buiten aankopen. De winkel verkoopt ook nieuwe schooluniformen en kinderkledij, gemaakt in het atelier. Oude banners toveren de kleermakers om tot onder meer vlagtassen, congresmappen en fietstassen, en onverkochte jeans upcyclen ze tot trendy handtassen.

Binnenste Buiten bereikt 1200 volwassenen en 1400 kinderen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: