Bond zonder Naam

Wij willen praten mét mensen ipv óver mensen.

Bond zonder Naam

Bond zonder Naam

Sint-Jacobsmarkt 39
2000 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 3 201 22 10

Oprichtingsjaar:
1958

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Mensenrechten, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Wij willen praten mét mensen ipv óver mensen.

Bond zonder Naam wil zoveel mogelijk mensen vanuit het hart aanspreken en met elkaar verbinden. En zo een samenleving creëren die een warm verschil maakt, vooral voor wie minder kansen krijgt. Concreet willen we dit waarmaken door mensen te inspireren en helpen in hun groei. Want hoe meer inzicht we in onszelf en de wereld hebben, hoe meer we elkaar te bieden hebben. Dit engagement maken we hard voor en met mensen in kansarmoede, eenzaamheid of gevangenschap.

BZN is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, actief in Vlaanderen, die het opneemt voor mensen die niet gezien worden in onze maatschappij en die thema’s die te weinig besproken worden aandacht geeft.
Kort samengevat: Wie/wat niet gezien wordt waarde en aandacht geven.

Via ontmoeting

Via inspirerende ontmoetingen tussen mensen in de schaduw van onze samenleving en mensen die in het centrum staan, draagt BZN bij aan een samenleving waarin élke mens terug waarde en een plaats krijgt. Het doel van de ontmoetingen:

  • Kansen geven aan mensen in de marge
  • Het bewustzijn en engagement bij een breed publiek van burgers verhogen
  • Bijdragen aan een inclusieve samenleving door een antwoord te bieden tegen polarisering en vereenzaming

Via wederkerigheid

We geloven hierbij heel sterk in de wederkerigheid: Geven en ontvangen zit in balans.
Elke schenker is tevens ook een ontvanger. Elke ontvanger is ook een schenker.

Met ambitie

Het is onze ambitie om een heel concrete manier bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen waarde en een plek heeft. Vanuit het direct contact met kansengroepen voelt BZN - via een goed samenspel tussen vrijwilligers en professionelen- wat er mank loopt of in de schaduw blijft. Vanuit het voelen en de verbinding, ontstaat inspiratie om mensen bewust te maken en te engageren om ook tot die verbinding te komen. Dit mechanisme brengt BZN in de mogelijkheid om dingen zichtbaar op de agenda van de samenleving te plaatsen. Bewustwording en het verruimen van perspectief van zoveel mogelijk mensen via ontmoetingen met kansengroepen is wat we doen. Dit is een permanente leersituatie voor mens, organisatie en samenleving.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: