Broederlijk Delen

Tot iedereen mee is

Broederlijk Delen

Broederlijk Delen

Huidevettersstraat 165
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 213 04 51

Oprichtingsjaar:
1961

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Ontwikkelingshulp

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Tot iedereen mee is

Broederlijk Delen streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen. Toch leven er mensen in armoede. Delen en herverdelen. En investeren in de eigen plannen van de armste gemeenschappen in het Zuiden. Dat is voor ons de oplossing.

Broederlijk Delen wil de wereld veranderen. Naar een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft, waar mensen een stem hebben waarnaar geluisterd wordt en waar iedereen zich veilig voelt. Een wereld waarin iedereen wil leven en waar nog lang geleefd kan worden. Een wereld zonder ongelijkheid.

Daarom ondersteunen we lokale initiatieven in 13 landen in Afrika en Latijns-Amerika, maar ook Israël en Palestina. Lokale projecten, omdat we geloven dat de mensen zelf het best weten hoe ze de dingen kunnen aanpakken. Maar ze kunnen wel onze steun gebruiken.

We steunen vooral partnerorganisaties die zich inzetten voor plattelandsgemeenschappen in het algemeen, of meer specifiek voor inheemse volkeren en vrouwen, kinderen en jongeren. Wij richten ons daarbij op de economische ontwikkeling van deze doelgroepen en op de verdediging van hun belangen en rechten.

Foto © Thomas De Boever

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: