Centrum Kauwenberg vzw

Centrum Kauwenberg, een organisatie voor armoedebestrijding

Centrum Kauwenberg vzw

Centrum Kauwenberg vzw

Korte Winkelstraat 1
2000 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 3 232 72 96

Oprichtingsjaar:
1978

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Jongeren

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Centrum Kauwenberg, een organisatie voor armoedebestrijding

De werking brengt mensen in armoede en andere mensen samen en draagt zo bij tot de bestrijding van armoede vanuit de ervaring van de mensen zelf. In Centrum Kauwenberg komen zowel volwassenen en kinderen in armoede samen. Ons hoofddoel is het wegwerken van sociale uitsluiting van mensen die in armoede leven.

De werking is er op gericht mensen mondiger en sterker te maken en hen te betrekken in het verenigings- en culturele leven. We proberen armoede ook kenbaar te maken en maatschappelijke structuren te veranderen. De kinderwerking heeft tot doel de kinderen en jongeren van arme gezinnen de kans te geven om in groepsverband hun eigen mogelijkheden te ontdekken en te ontplooien om zo een positieve identiteit te ontwikkelen.

De Vlaamse overheid heeft Centrum Kauwenberg erkend als "vereniging waar armen het woord nemen". Hiervoor werken we aan volgende criteria:
◉ Armen blijven zoeken;
◉ Dialoog en vorming;
◉ Armen het woord geven;
◉ Maatschappelijke structuren veranderen;
◉ Armen verenigen zich;
◉ Werken aan maatschappelijke emancipatie.

Centrum Kauwenberg kiest er uitdrukkelijk voor om te werken met gezinnen (volwassenen én kinderen) in generatiearmoede. We kiezen voor de laagst mogelijke drempel met de uitdrukkelijke bedoeling de armsten te bereiken. Groepsvorming en groepswerk zijn permanent nodig om tot zelfwaardegevoel en identiteit te komen. Het is een proces dat niet denkbaar is zonder een algemene basiswerking. Het samenkomen in groep moet door de hele samenleving (beleid, hulpverlening, diensten,…) gehoord worden. Dit kan door het gestructureerd werken in dialoog met beleid en samenleving rond specifieke thema’s en projecten.

Een geëngageerde kennis van de leefwereld van mensen in armoede kan een veranderingsproces op gang brengen in de maatschappij.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: