Cunina vzw

Een kind op school, maakt zijn toekomst zelf.

Cunina vzw

Cunina vzw

Retieseweg 77
2440 Geel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 (0)14 58 01 01

Oprichtingsjaar:
1990

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen, Onderwijs

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:

Acties via:


Bestel een Goodgift

Een kind op school, maakt zijn toekomst zelf.

Cunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie. We ijveren in onze 6 partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang & kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Cunina is er rotsvast van overtuigd dat onderwijs de sleutel naar een betere toekomst is. Wie onderwijs kan volgen, kan een beroep leren. Dat betekent evenveel als een weg uit de vicieuze cirkel van armoede.

Cunina betekent "Godin van de wieg" en is opgericht door Sophie Vangheel, die vandaag de dag nog altijd aan het roer staat van deze prachtige organisatie. Al sinds 1990 zet zij zich elke dag met veel passie en energie in voor het op de schoolbanken zetten van kansarme kinderen in landen als Haïti, Nepal, Filipijnen, Oeganda, Zuid-Afrika, Brazilië.

Cunina werkt bewust zonder federale overheidssubsidies omdat wij onze energie willen steken in ons werk, dat wil zeggen de kinderen, en niet in het samenstellen van ingewikkelde dossiers.

De kernactiviteit van Cunina zijn de persoonlijke peterschappen. Hierin onderscheiden wij ons van andere organisaties, omdat onze peterschappen zéér persoonlijk zijn. Elke peetouder wordt gekoppeld aan één petekind en ontvangt persoonlijke brieven en schoolresultaten van dit specifieke petekind. Verder organiseren wij inleefreizen voor peetouders die hun petekind graag willen ontmoeten en de werking van Cunina in het betreffende land willen leren kennen.

De tweede pijler van Cunina zijn de projecten. Cunina investeert in kwaliteitsvol onderwijs en bouwt daarom scholen in het zuiden zodat kinderen op een menswaardige manier de lessen kunnen volgen.

Hier nog even de Cunina-principes op een rijtje:

 • pragmatische no-nonsense aanpak
 • innovatief & duurzaam
 • onafhankelijk & bewust niet federaal gesubsidieerd
 • transparant financieel beleid
 • wij geven geen geld uit aan reclamecampagnes
 • lage beheerskosten (minder dan 10%)
 • fiscale attesten
 • professionele structuur
 • inleefreizen
 • felicitaties van de minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander Decroo
 • unieke MVO partnerschappen

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: