de Maretak vzw

Verbeteren levenskwaliteit van mensen met chronische pijn

de Maretak vzw

de Maretak vzw

Schoolstraat 2 A
3211 Lubbeek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0479 84 80 55

Oprichtingsjaar:
2017

Actiedomein:
Gezondheid

Regio:
Vlaams Brabant

Acties via:


Bestel een Goodgift

Verbeteren levenskwaliteit van mensen met chronische pijn

De vereniging 'de Maretak vzw' stelt zich tot doel (middels inzet van vrijwilligers), het informeren, het behartigen van de belangen, het organiseren van emotionele steun, het samenbrengen en het weerbaar maken van personen of partners die op één of andere manier met chronische pijn te maken hebben, en het ondersteunen en bevorderen van alle mogelijke activiteiten die erop gericht zijn het welzijn van de chronischepijnpatiënten te bevorderen.

De vereniging ‘de Maretak vzw’ is opgericht door en voor mensen met chronische pijn of die in contact komen met die patiënten. Ze staat open voor iedereen, ongeacht het soort pijn of ziekte, ongeacht tot welke ideologische strekking men behoort of bij welke mutualiteit men is aangesloten.

Het werkingsgebied waarin fysieke ledenactiviteiten worden georganiseerd is de provincie Vlaams-Brabant met hierin twee afdelingen: Oost-Brabant (arrondissement Leuven) en West-Brabant (arrondissement Halle-Vilvoorde + Pajottenland). Mensen met chronische pijn van over gans Vlaanderen zijn evenwel welkom bij 'de Maretak vzw'.
Alle aangesloten leden kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van activiteiten: infosessies, bijeenkomsten van lotgenotencontact, bewegingsactiviteiten 'op maat', creatieve activiteiten, ontspannende activiteiten, ...
De leden ontvangen het driemaandelijks ledentijdschrift 'het Maretakblad' alsook de maandelijkse tijdschriften van de Vlaamse Pijnliga.

Binnen de vereniging is er ook een jeugdwerking 'de Maretwijg' die zich speciaal richt tot jonge mensen (- 35 j.) met chronische pijn.

'de Maretak vzw' behartigt de belangen van haar leden, is actief lid van het Vlaams Patiëntenplatform, de Vlaamse Pijnliga en een erkende lotgenotengroep van Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker.

Een eigen bibliotheek stelt de leden in staat om boeken te ontlenen over onderwerpen gerelateerd aan de problematiek van chronische pijn en chronische ziekten.

Gezien de diversiteit van aandoeningen van haar leden vertolkt 'de Maretak vzw' de stem van de patiënten in verschillende eerstelijnszones in Vlaams-Brabant via haar vertegenwoordigers in de zorgraden.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: