De Veilige Driehoek vzw

Als (wens)ouder ben je niet alleen

De Veilige Driehoek vzw

De Veilige Driehoek vzw

Weverstraat 100
1761 Roosdaal

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0470 27 40 53

Oprichtingsjaar:
2020

Actiedomein:
Mentale gezondheid, Ouders & kind

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Als (wens)ouder ben je niet alleen

Vaak wordt de emotionele impact van een nieuw leven onderschat en worden door de maatschappij enkel de positieve emoties aanvaard. Dit ondervonden wij zelf toen we alledrie mama werden. Over de mogelijk negatieve kant heerst nog steeds een taboe. Omdat we merkten dat er een enorme nood is aan duidelijkheid omtrent de mogelijke hulpverlening en doorverwijzingen bundelden we in 2020 onze krachten.

De eerste 1001 dagen van een kind (van conceptie tot 2 jaar) zijn cruciaal voor zijn of haar ontwikkeling. Daarom is juist in die periode belangrijk om informatie en begeleiding te geven aan ouders hun baby’s. Goede ondersteuning is van belang voor ieders mentaal welbevinden in het gezin.

Met De Veilige Driehoek begeleiden en ondersteunen we (wens)ouders tijdens één van de meest complexe periodes in hun leven: wanneer ze een kind willen en/of krijgen. We trachten de stap naar professionele hulpverlening zo laagdrempelig mogelijk te maken. Dit doen we via preventieve initiatieven die we samen met onze partners uitwerken.

We organiseren praatgroepen en lezingen voor ouders, hun netwerk en professionelen. Voor deze laatste groep bieden we ook vormingen aan.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: