DiAwareness vzw

Jij bent me er 1'tje

DiAwareness vzw

DiAwareness vzw

Velodreef 71
2910 Essen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 336 25 29

Oprichtingsjaar:
2016

Actiedomein:
Gezondheid, Onderzoek

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Jij bent me er 1'tje

Type 1 diabetes op een positieve manier onder de aandacht brengen, bespreekbaar maken en begrip creëren, dat is de core business bij DiAwareness vzw, daar gaan we voor!

Daarnaast ondersteunen wij ook het wetenschappelijk onderzoek naar genezing van Type 1 diabetes, daar de sleutel tot de oplossing van deze aandoening in onderzoek ligt. Daarvoor organiseren wij jaarlijks een benefiet zodat we het onderzoek een financiële "injectie" kunnen geven, en zijn wij heel dankbaar en blij als er acties worden georganiseerd door anderen.

Type 1 is een tot op heden niet te genezen chronische aandoening die zeker niet te onderschatten is, en is een 24/7 fulltime bezigheid. Een Type 1 diabeet moet de hele dag door rekening houden met de diabetes, diabetes gerelateerde beslissingen nemen die hen - in de letterlijke zin van het woord - in leven houden. Maak je een verkeerde beslissing kan dat grote gevolgen hebben.

Dit is een eye-opener voor velen als je dit vertelt, en je kan het hen niet kwalijk nemen. Type 1 diabetes is een aandoening die onzichtbaar is en daardoor te onbekend en te onbemind is. En dat willen wij veranderen!

Wij willen laten zien dat Type 1 diabeten geen "doetjes" zijn, maar echte bikkels die dag in dag uit 24/24u naast hun dagdagelijkse bezigheden hun bloedsuikers op peil moeten houden, en geconfronteerd worden met het feit dat hun lichaam misschien net iets anders doet dan waar ze op gerekend hadden. Type 1 diabetes is hard werken!

Iedere dag worden er personen gediagnosticeerd met Type 1 diabetes, steeds vaker ook jongere kinderen.

Awareness, bewustwording en sensibiliseren bij het grote publiek is daarom erg belangrijk!

Help jij ons daarbij ?

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: