Dierenartsen Zonder Grenzen

Gezonde dieren en mensen

Dierenartsen Zonder Grenzen

Dierenartsen Zonder Grenzen

Kunstlaan 7-8
1210 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 539 09 89

Oprichtingsjaar:
1985

Actiedomein:
Dieren, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Gezonde dieren en mensen

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Met gezonde dieren kunnen zij een duurzaam bestaan opbouwen, zonder honger en armoede. Dierenartsen Zonder Grenzen ondersteunt de dierengezondheidszorg en familiale veeteelt in acht Afrikaanse landen.

Dierenartsen Zonder Grenzen geeft kansarme boeren opleidingen, dieren en materiaal. Zo kunnen ze genoeg voedsel produceren voor zichzelf én voor de markt. De families geven dieren en kennis door aan andere veehouders. De organisatie leidt ook boeren op tot dierenverzorger en ondersteunt lokale privédierenartsen met opleidingen, materiaal en leningen. Zo kunnen zij de kuddes in hun regio gezond houden. Jouw gift helpt een heel dorp.

Met jouw steun kunnen kansarme, maar ondernemende Afrikaanse veeboeren zélf hun armoede overwinnen. Want jouw gift zorgt voor:

  • inkomsten en voedsel
  • mest en vruchtbare akkers
  • een beter milieu
  • gezonde dieren en mensen
  • een betere positie van de vrouw
  • meer samenwerking binnen het dorp

Kortom, een betere toekomst.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: