ECPAT Belgium

De seksuele uitbuiting van kinderen uitroeien

ECPAT Belgium

ECPAT Belgium

Jozef II straat 20
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 60 12 33

Oprichtingsjaar:
2004

Actiedomein:
Kinderen & Jongeren, Mensenrechten, Migratie & integratie

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

De seksuele uitbuiting van kinderen uitroeien

Het werk van ECPAT België, lid van ECPAT Internationaal, is gebaseerd op deze drie belangrijkste pijlers:

Voorkomen: Door regelmatige preventieacties bij professionals zoals hoteluitbaters, advocaten en voogden, zet onze sensibiliseringsactie de realiteit van de seksuele uitbuiting van kinderen in het daglicht om te vermijden dat dergelijk misbruik wordt gepleegd.

Luisteren: De stemmen van de kinderen staan centraal in ons werk en worden weerspiegeld in ons onderzoek, onze programma's, onze campagnes en onze strategische keuzes.

Mobiliseren: De strijd tegen de seksuele uitbuiting van kinderen voeren we samen. Samen met haar partners, mobiliseert ECPAT België zich dagelijks om de kinderen te beschermen.

Enkele voorbeelden van onze acties:

(Dé)clic: online veiligheid door en voor jongeren

Door middel van leuke en interactieve opleidingen biedt ECPAT België jongeren (12-18 jaar) de nodige instrumenten om zich te beschermen tegen de risico's van seksuele uitbuiting via nieuwe technologieën. De originaliteit van het project is dat het de jongeren zijn die de andere jongeren opleiden in middelbare scholen en centra voor niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Deze directe betrokkenheid van adolescenten maakt preventie zowel relevanter als duurzamer.

ReACT: bescherming van kindslachtoffers

Door middel van aan hun leeftijd aangepaste en in 15 talen vertaalde brochures/video's informeert ECPAT België minderjarigen over hun rechten als slachtoffer. We leiden ook professionals op zodat ze situaties van seksuele uitbuiting van kinderen in de uitoefening van hun functie kunnen opsporen en daarop kunnen reageren.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: