Epilepsie Liga

Mensen met epilepsie helpen, van jong tot oud!

Epilepsie Liga

Epilepsie Liga

C. Heymanslaan 10
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
09 332 57 95

Oprichtingsjaar:
1998

Actiedomein:
Gezondheid, Welzijn

Regio:
België

Bankrekening:
IBAN: BE64 6451 1290 0052
BIC: JVBABE22

Fiscaal erkend:
Ja

Bestel een Goodgift

Mensen met epilepsie helpen, van jong tot oud!

In het algemeen stelt de Liga zich tot doel het welzijn van de mensen met epilepsie te bevorderen door ondersteuning te bieden aan mensen met epilepsie en hum omgeving, professionelen die bezig zijn met epilepsie en het brede publiek te informeren.

In het algemeen stelt de Liga zich tot doel het welzijn van de mensen met epilepsie te bevorderen. Hiervoor richt de Epilepsie Liga zich tot drie doelgroepen:

Mensen met epilepsie

We maken er een punt van om over “mensen” te praten in plaats van over “patiënten”. Hiermee tonen we aan dat we ons richten op meer dan alleen het medische aspect van epilepsie. In samenwerking met de CGG’s in Vlaanderen bieden we mensen met epilepsie de mogelijkheid tot gesprek met een ervaren epilepsiemedewerker. Samen met de hoofdzetel van de Epilepsie Liga zoeken we op die manier naar antwoorden rond rijbewijs, werk, gezin, verzekering, …
Daarnaast vinden we het ook belangrijk om recente informatie te delen met mensen met epilepsie. Samen organiseren we tref- en informatiedagen, de nationale Epilepsiedag en verzorgen we de uitgaven van de Epikrant en informatiebrochures.

Professionelen

Ook hier kiezen we bewust voor het woord “professionelen”. Niet enkel neurologen, maar ook huisartsen, verpleegkundigen, apothekers, opvoeders, leerkrachten, … zitten soms met vragen rond epilepsie. Hen willen we ook voorzien van de meest recente informatie. Daarvoor organiseren we epilepsiecursussen, EEG cursussen, workshops in een bedrijf, geleid door een epilepsiemedewerker. Bovendien ondersteunen en stimuleren we onderzoek naar verschillende aspecten van epilepsie.

Brede publiek

Een van de belangrijkste uitdagingen van de Epilepsie Liga is om ook het brede publiek dat niet noodzakelijkerwijs dagelijks met epilepsie te maken heeft te sensibiliseren en informeren over epilepsie. Hiervoor sturen we informatiefolders naar openbare besturen. Bovendien proberen we epilepsie regelmatig onder de publieke aandacht te brengen door deelname aan brede mediacampagnes.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: