Federatie Froidure vzw

Samen geven om kinderen en kansarmen

Federatie Froidure vzw

Federatie Froidure vzw

Parmentierlaan 19 bus 4
1150 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 771 08 10

Oprichtingsjaar:
1965

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen & Jongeren

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Samen geven om kinderen en kansarmen

Door zijn principe van gelijkheid in kansen en door zijn strijd tegen de onverschilligheid gaf Abbé Froidure aan duizenden kinderen en volwassenen weer geloof in de toekomst, door hen te overtuigen zich niet neer te leggen bij het sociaal onrecht waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden.

In de geest van haar stichter, probeert de Federatie dit ideaal te bereiken door haar netwerk van instellingen die elkaar aanvullen in hun takenpakket.

Op die manier wordt getracht om, in elke gemeenschap van ons land, zoveel mogelijk aan de verschillende behoeften van kansarme kinderen en volwassenen te kunnen beantwoorden: oriëntatie- en observatiecentra, familiale contextbegeleiding, dagopvang of residentiële opvang, omkadering bij begeleid zelfstandig wonen, buurtwerking, hulp aan de vierde wereld…

Om tegemoet te komen aan de financiële noden die voortkomen uit haar opdracht, doet de Federatie beroep op de edelmoedigheid van het publiek onder de vorm van giften en legaten. Uw gift of legaat kan de toekomst van een kind voorgoed veranderen!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: