GAIA

Op de bres voor dieren, die pijn of angst kunnen voelen

GAIA

GAIA

Ravensteingalerij 27
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 245 29 50

Oprichtingsjaar:
1992

Actiedomein:
Dieren

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Op de bres voor dieren, die pijn of angst kunnen voelen

We klagen aan dat talloze dieren louter als verbruiksvoorwerpen of handelswaren behandeld worden, zonder dat er ernstig rekening gehouden wordt met hun noden en behoeften. Zoals in de intensieve veeteelt, de pelsdierfokkerijen, de groothandel in exotische, wilde en gedomesticeerde gezelschapsdieren. We ijveren voor wettelijk afdwingbare bescherming voor dieren. Vele mishandelingen van dieren zijn nog wettelijk toegelaten. Daarom is een vereniging als GAIA broodnodig.

Sinds 1992 staat de organisatie GAIA, voluit Global Action in the Interest of Animals vzw, op de bres voor dieren, die pijn of angst kunnen voelen. Onze acties en campagnes tegen georganiseerde dierenmishandeling gaan zelden onopgemerkt voorbij en bereiken opzienbarende resultaten. Mede daardoor is GAIA in België een begrip geworden. Maar er is nog veel te doen voor de dieren. Steun ons en help ons nog meer resultaten bereiken.

Onze acties en campagnes beogen een maatschappij met steeds minder geweld en wreedheid tegen de dieren. Een maatschappij die respect voor een dierenleven belangrijk vindt, draagt bij tot een samenleving met meer respect voor de zwakkeren in het algemeen. Goed gedocumenteerd en onderbouwd, voeren we campagne. GAIA weegt op vrijwel elke dierenbeschermende regelgeving in België. Wanneer mistoestanden gedoogd worden, stellen we dat aan de kaak, maar GAIA reikt ook oplossingen aan. We overleggen met verschillende locale, regionale, nationale en internationale overheidsinstanties. We informeren en stellen diervriendelijke oplossingen voor. We zetten de overheid aan tot gepaste maatregelen tegen wetsovertredingen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: