Gezin en Handicap vzw

Wie goed geïnformeerd is, kan weer een eind verder!

Gezin en Handicap vzw

Gezin en Handicap vzw

A. Goemaerelei 66
2018 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 216 29 90

Oprichtingsjaar:
1986

Actiedomein:
Kinderen & Jongeren, Personen met een beperking, Welzijn

Regio:
België

Bankrekening:
IBAN: BE60 7895 5189 6470
BIC: GKCCBEBB

Fiscaal erkend:
Nee

Bestel een Goodgift

Wie goed geïnformeerd is, kan weer een eind verder!

Willen kinderen, jongeren of volwassenen met een handicap kunnen groeien, zich ontwikkelen en in de samenleving wortelen? Dan hebben ze een voedende en veerkrachtige bodem nodig: hun gezin, familie en directe omgeving.

Gezin en Handicap gaat voluit voor gezinnen die met een handicap te maken krijgen. Als hun aanspreekpunt, voorlichter en voorvechter. Met heldere informatie, vormingen en publicaties reiken we ouders, brussen en families krachtige handvaten aan. We luisteren naar hen en geven advies. We geven hen een stem bij beleidsmakers, onderzoekscommissies en adviesorganen.

Gezin en Handicap reikt gezinnen met een kind met een handicap alle middelen aan waarmee ze veerkrachtige ervaringsdeskundigen worden, en mondige voorvechters van hun kind, en zijn of haar recht op inclusie en integratie in de samenleving.

We bieden ouders, gezinnen met een kind met een handicap:

  • Een aanspreekpunt – m.b.t al hun vragen rond leven met een handicap. We geven duidelijke, juiste en volledige antwoorden.
  • Verhelderende vormingen – onderwijs, erfrecht, communicatie, SMOG … We informeren hen en houden ouders up-to-date van thema’s die hen aanbelangen, of waarmee ze worstelen. Met onze onderbouwde infoavonden, cursussen, heldere publicaties, en inspirerende campagnes.
  • Een schat aan informatie – via ons rijk documentatiecentrum
  • Bekrachtigende inzichten – Tijdens onze regionale infoavonden voor ouders en professionals delen ze ervaringen met anderen, en krijgen ze een nieuw perspectief en frisse moed. De inzichten en inbreng van ouders verrijken onze kennis en ervaring, die wij op onze beurt delen met wie antwoorden zoekt.
  • Een wegwijzer – We tonen ouders en begeleiders de weg: we beantwoorden hun vragen, of verwijzen je naar organisaties en infosites die je wegwijs maken in de doolhof van hulpverlening, instanties en subsidies.
  • Steun voor hun netwerk – We ondersteunen de scholen, jeugdbewegingen, verenigingen, of voorzieningen, ... . We geven hen werkbaar advies of helpen hen vorming te organiseren.
  • Een stem – We verdedigen hun standpunten en recht op integratie, inclusie en gelijkwaardigheid bij beleidsvormers, commissies en organisaties.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: