Groep Baobab

Wij halen het, zeker weten !

Groep Baobab

Groep Baobab

Hambosstraat 55
31227 Wijgmaal

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0034 649 842 328

Oprichtingsjaar:
2014

Actiedomein:
Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Wij halen het, zeker weten !

Het opzetten in Senegal van kleinschalige projecten op gebied van onderwijs, gezondheidszorg, tuin/landbouw en algemeen welzijn, dit steeds met het volle respect van de eigen geaardheid en socio-culturele achtergronden van de lokale gemeenschappen en in functie van de prioriteiten die deze laatsten voorleggen

Meer informatie

Onze actieterreinen liggen in de Petite Côte, omgeving van Mbour (Saly) en in de regio van Louga.

In Saly ligt voor het ogenblik ons hoofdaccent op de school Saly Carrefour (800 leerlingen). Tot op heden werden drie nieuwe lokalen gebouwd, twee klaslokalen en een dojo. Een informaticaklas is gestart met 25 laptops en de schoolbiblioheek ontving 2000 leesboeken. Onlangs werd een pedagogische groentetuin aangelegd met waterput. "Mens sana in corpore sano" indachtig, heeft de school nu een judoclub onder leiding van Khalifa Diouf (meervoudig Afrikaans kampioen) en kregen de voetbalploegjes de nodige uitrusting. Jaarlijks wordt ook al het nodige schoolmateriaal aangekocht.

Nog te realiseren: nieuwe sanitaire blok en eetzaal. Wij hopen in 2022 rond te zijn met de "grote werken" voor Saly Carrefour (daarna school Saly Bambara).

Met deze coronapandemie zorgen wij voor het nodige materiaal "handenwassen" (zie canacla) en mondmaskers.

In Saly zelf steunen wij een 20-tal families. Wij zorgen voor schoolinschrijvingen en -kosten, geneesmiddelen en medische bijstand. Sinds mei 2020 worden er ook voedselpakketten verdeeld, alsook het nodige hygiënisch materiaal (canacla, maskers) geleverd.

In de Lougadorpen (Ndioufene, keur Ardo, Niang Niang) is de samenwerking uitgebreider. Wij hebben de medische post van Ndioufene uitgerust en leveren geneesmiddelen en muskietnetten. De lokale schooltjes krijgen jaarlijks het materiaalpakket. Een naaischool werd opgericht en de vrouwen zijn gestart met het kweken van kippen. Keur Ardo, afgestemd op de veeteelt, ontvangt veterinaire geneesmiddelen en de drie dorpen jaarlijks nieuw zaaigoed. Tijdens deze pandemie zorgen wij voor rijstverdeling.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: