Handicap International

Handicap International - Humanity & Inclusion

Handicap International

Handicap International

Gewijde-Boomstraat 44 bus 1
1050 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+ 32 (0) 2 280 16 01

Oprichtingsjaar:
1982

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Handicap International - Humanity & Inclusion

Handicap International is een internationale humanitaire organisatie, actief in meer dan 60 landen waar armoede, conflicten en rampen de leefomstandigheden en de waardigheid van kwetsbare personen en personen met een handicap ondermijnen.

Co-winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1997 als lid van de internationale campagne tegen landmijnen.

Handicap International (HI) is een internationale hulporganisatie die onafhankelijk en onpartijdig tussenkomt in situaties van armoede en uitsluiting, bij conflicten en natuurrampen. Onze organisatie getuigt en onderneemt actie voor personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen. Het is onze missie om aan hun basisbehoeften tegemoet te komen, hun leefomstandigheden te verbeteren en respect te promoten voor hun waardigheid en hun fundamentele rechten.

De organisatie verricht niet alleen ontwikkelingswerk op lange termijn, maar verleent ook hulp in acute noodsituaties zoals natuurrampen en humanitaire crisissen. De persoon met een handicap staat altijd centraal in de acties. De organisatie werkt zo veel mogelijk met lokale mensen en materialen. Projecten worden opgezet in samenwerking met plaatselijke partnerorganisaties met de bedoeling hen op termijn autonoom te laten functioneren. Alle acties zijn gefocust op het opleiden, bewust maken en het betrekken van de lokale gemeenschap bij de projecten.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: