Het Blauwe Kruis van de Kust

Waar dieren op de eerste plaats komen.

Het Blauwe Kruis van de Kust

Het Blauwe Kruis van de Kust

Cederdreef 1
8400 Oostende

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
059 70 44 37

Oprichtingsjaar:
1929

Actiedomein:
Dierenwelzijn

Regio:
West-VlaanderenBestel een Goodgift

Waar dieren op de eerste plaats komen.

Jammer genoeg volstaat een flinke dosis dierenliefde niet om een asiel draaiende te houden. Als dierenasiel is ons doel: opvangen en herplaatsen van honden en katten. In ons dierenasiel zitten veel langblijvers die door ouderdom of ziekte niet meer geadopteerd worden. We organiseren opvoedingslessen honden (theorie en praktijk). We doen rouwbegeleiding; De beste therapeut heeft een vacht en vier poten. Erover kunnen praten tijdens een rouwperiode doet wonderen.

Het is schrijnend. We hebben tegenwoordig veel dumping en afstand van dieren. Deze dieren, jong en oud, zijn bij ons welkom. Ze worden onderzocht door dierenartsen, wij en onze talrijke vrijwilligers geven hun dagelijkse verzorging en liefde. De asieldieren zijn omringd door opvoeders die ze begeleiden in de adoptie processen.

Waar dieren op de eerste plaats komen:

  • Bij ons zijn er veel langblijvers die door ziekte of ouderdom niet meer geadopteerd worden.
  • Na dumping of afstand besteden wij en onze vrijwilligers alle tijd aan de dieren: wandelen, spelen, liefde geven
  • Wij kijken uit naar een nieuwe warme thuis waarbij we een goede selectie doen naar het juiste baasje.

We organiseren workshops en geven begeleiding: puppy training, opvoeden kan zo, rouwbegeleiding. Vrijwilligers zijn altijd welkom: wandelen met honden, ons asiel proper houden, spelen met de katjes... We zijn trots dat we zo'n grote vrijwilligersfamilie hebben.

Wij kunnen alle hulp gebruiken! We hebben momenteel een crowdfunding: www.dierenasieltekoop.be omdat we uitkijken naar een nieuw asiel waar we nog beter de dieren kunnen vestigen, verzorgen. Ons asiel is verouderd en veel te klein geworden.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: