Het Open Poortje

Wij begeleiden kwetsbare gezinnen met jonge kinderen.

Het Open Poortje

Het Open Poortje

Puttenhoflaan 25
2970 Schilde

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 383 26 51

Oprichtingsjaar:
1984

Actiedomein:
Kinderen & Jongeren

Regio:
Antwerpen

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Wij begeleiden kwetsbare gezinnen met jonge kinderen.

Wij bieden meerdere mogelijkheden aan: thuisbegeleiding bij gezinnen met pedagogische problemen, trainingen voor kinderen die gedragsproblemen ervaren (maar ook voor ouders en leerkrachten), trainingen rond agressie-preventie in kleuterscholen, vormingen rond positief ouderschap, dagbegeleiding voor kansarme gezinnen met zeer jonge kinderen (Tuimel-werking), residentiële opvang van kinderen bij gezinnen die de zorg (tijdelijk) niet meer aan kunnen en opvang van vluchteling-kinderen.

We verwijzen hiervoor graag naar onze website, waar onze afdelingen en werkvormen beschreven staan: www.hetopenpoortje.be

Maar ook volgende: Het Open Poortje stelt zich als missie een verbindende schakel te zijn. Centraal staat het kind, niet als een op zichzelf staande entiteit, maar in relatie tot zijn omgeving. Het doel van een begeleiding van Het Open Poortje is het herstel van het opvoedingsproces, gezien als zelfregulerend systeem.

Verbondenheid situeert zich op verschillende domeinen en ook op verschillende niveaus. Uitgaande van het middelpunt, het kind, is de meest primaire binding deze met de ouders. Minder centraal, maar eveneens essentieel voor het welbevinden van het kind in het gezin is de verbinding tussen gezin en maatschappij en de ruimere menselijke omgeving.

In eerste instantie neemt Het Open Poortje de verbindende taak op zich, daar waar de verbinding tussen ouders en kind dreigt verbroken te worden, of waar hiaten of deformaties in de opvoedingsrelatie een gezonde psycho-sociale ontwikkeling van het kind bedreigen.

Verbondenheid tussen ouders en kind: hoofdopdracht van de begeleiding.

De hulpvraag van de ouders wordt ernstig genomen en is het uitgangspunt voor een begeleiding. Het expliciteren van de hulpvraag van het kind, gebeurt samen met de begeleider, eventueel met hulp van deskundigen. Het samen brengen van hulpvraag van de ouder en hulpvraag van het kind resulteert in een opvoedingsvraag. Beide elementen zijn belangrijk. Erkent men de hulpvraag van de ouders niet, dan is er geen hulpverlening. Erkent men de vraagstelling van het kind niet, dan is men niet pedagogisch bezig.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: