Keten van Hoop België

Verzorgen en opleiden. Want het leven van elk kind is onze prioriteit!

Keten van Hoop België

Keten van Hoop België

Carnoyplein 15
1200 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
478 60 50 98

Oprichtingsjaar:
1997

Actiedomein:
Gezondheid, Kinderen, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Verzorgen en opleiden. Want het leven van elk kind is onze prioriteit!

Keten van Hoop België, actief in Benin, Senegal, de Democratische Republiek Congo en Rwanda, heeft als missie zoveel mogelijk kinderen uit ontwikkelingslanden de medische zorg te geven die ze nodig hebben.

Wat doet Keten van Hoop België?

In het buitenland: gezondheidszorg - opleiding - verbetering van chirurgische en pediatrische diensten. In België: gezondheidszorg en sensibiliseren.

Keten van Hoop voert medisch-chirurgische missies uit: medisch zorg, levering van medisch materiaal en opleiding van artsen en paramedici. De leden van de missies zijn vrijwilligers en experts in pediatrische pathologieën.

Sinds de oprichting in 1997 heeft de vereniging duizenden consulten en behandelrichtlijnen verstrekt, meer dan 2.000 kinderen geopereerd, lokale teams getraind en medische apparatuur aangeboden om de werkomstandigheden te verbeteren en hoogwaardige gezondheidszorg te bieden. Keten van Hoop België heeft ook de armste gezinnen geholpen om toegang te krijgen tot gezondheidszorg door Solidariteitsfondsen op te richten om de gezondheidszorg voor kinderen te financieren.

In België: gezondheidszorg en sensibiliseren

Elk jaar zorgt Keten van Hoop België voor 10 tot 15 kinderen met een misvorming die een operatie vereist die momenteel niet kan plaatsvinden in hun land. De kinderen verblijven in een pleeggezin en de vereniging zorgt voor de administratieve procedures.

Hoe kan jij helpen?

Medische zorg voor een kind in België: € 3.000 tot € 12.000 / kind.
Missies in het buitenland: deelname aan de kosten van chirurgie uitgevoerd tijdens missies: gemiddeld € 500 (de kost varieert tussen € 50 en € 5.000, afhankelijk van het land en het type ingreep);
Solidariteitsfond: toegang tot zorg voor arme gezinnen): bijdrage vanaf € 15.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: