Kinderen Derde Wereld

Every child matters ! Elk kind telt ! Chaque enfant compte !

Kinderen Derde Wereld

Kinderen Derde Wereld

Dinantstraat 5 bus 11
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 25 031 153

Oprichtingsjaar:
1967

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Every child matters ! Elk kind telt ! Chaque enfant compte !

Kinderen Derde Wereld (KDW) is een nationale ontwikkelingsorganisatie, zonder politieke, religieuze of gouvernementele binding, met het kind als middelpunt.

Al 51 jaar actief, ijveren wij voor een wereld waarin alle kinderen hun creativiteit zouden kunnen ontplooien en werken wij met respect voor de waardigheid van de mens.

De belangrijkste doelstelling is nieuwe toekomstperspectieven bieden aan kinderen en jongeren van de armste regio’s ter wereld, door duurzame projecten te realiseren en te ondersteunen, die hun levensomstandigheden op fundamentele wijze veranderen.

Onze missie: Samen met onze partners bijdragen tot minder armoede en discriminatie, door kinderen en kwetsbare jongeren duurzaam te re-integreren op familiaal en socio-economisch vlak.

  • Door een concreet engagement van de enen ten gunste van de anderen.
  • Door aan de jongeren van het Noorden een concreet actieterrein aan te bieden op het vlak van solidariteit.
  • In nauwe samenwerking en partnerschap met de lokale bevolkingen, die hetzelfde doel nastreven.
  • Met projecten van onderwijs, professionele opleidingen, basisgezondheidszorg en inkomsten verwervende activiteiten voor jongeren en vrouwen.
  • Door duurzame projecten te realiseren in Azië, Afrika en Latijns-Amerika, met een bijzondere aandacht voor Afrika bezuiden de Sahara.
  • Door de interventies te centreren, ons baserend op een lange expertise, op de meeste arme en kwetsbare kinderen en jongeren: straatkinderen, verlaten kinderen , weeskinderen, gedemobiliseerde kinderen….
  • Met respect voor de religieuze, culturele en filosofische identiteiten.
  • ...

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: