Kom op tegen Kanker vzw

Samen maken we een vuist tegen kanker.

Kom op tegen Kanker vzw

Kom op tegen Kanker vzw

Koningsstraat 217
1210 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 227 69 69

Oprichtingsjaar:
1989

Actiedomein:
Kanker, Onderzoek

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Samen maken we een vuist tegen kanker.

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.

Het doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Vermijden

Kanker kan iedereen treffen. Ook wie gezond leeft, kan de ziekte krijgen. We kunnen het risico op kanker wel terugdringen door werk te maken van een gezonde levensstijl en leefomgeving.

Daarom ijvert Kom op tegen Kanker bij overheden voor veranderingen aan de wetgeving die het risico op kanker voor de bevolking helpen te verminderen. Daarnaast vinden we het belangrijk om de bevolking te sensibiliseren en te informeren over oorzaken van kanker, risico’s en de voor- en nadelen van vroegtijdige opsporing. Tot slot investeert Kom op tegen Kanker ook in wetenschappelijk onderzoek voor een betere kankerpreventie.

Bestrijden

Kom op tegen Kanker wil bijdragen aan hogere overlevingskansen en toegankelijke, doeltreffende medische behandelingen voor mensen met kanker. Dat doen we door te investeren in wetenschappelijk onderzoek.

Verzachten

Mensen met kanker hebben niet enkel nood aan medische verzorging, maar ook aan psychische, emotionele, sociale en soms financiële steun. Kom op tegen Kanker wil een motor en inspirator zijn voor een betere psychosociale zorg.

Mobiliseren

Om onze doelstellingen te realiseren, hebben we natuurlijk middelen nodig. Menselijke en financiële. Daarom voeren we het hele jaar door campagne om zoveel mogelijk mensen te verenigen in de strijd tegen kanker en zoveel mogelijk geld op te halen.

Expertise

Door onze opgebouwde kennis, uitgebreid netwerk en onze voeling met het terrein, wordt Kom op tegen Kanker ondertussen erkend voor zijn expertise op het vlak van de preventie en behandeling van kanker en de psychosociale zorg voor patiënten. We willen die expertise vertalen naar impact.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: