Leefboerderij De Kanteling

Leefboerderij voor buitengewone mensen

Leefboerderij De Kanteling

Leefboerderij De Kanteling

Molenstraat 51
9550 Herzele

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 81 03 48

Oprichtingsjaar:
2016

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
Oost-Vlaanderen

Acties via:


Bestel een Goodgift

Leefboerderij voor buitengewone mensen

We bieden overdag een plek aan voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme waar ze kunnen werken en leven. De nadruk ligt op het bezig zijn in een rustige natuurrijke omgeving. Voor ons is het van belang dat de mensen werk kunnen uitvoeren dat aangepast is aan hun mogelijkheden en dat datgene wat ze doen zinvol is. We zoeken samen naar oplossingen of hulpmiddelen om hen zo zelfstandig mogelijk te laten werken.

We werken in de natuur. Dit is o.a. Een moestuin, een kruidentuin en een boomgaard onderhouden. Het fruit, de groenten en de kruiden verwerken we en verkopen we. Bijvoorbeeld: het fruit van de boomgaard laten we persen, we maken confituur of chutney, we maken bokalen met opgelegd fruit. De kruiden worden verwerkt tot geurzakjes, kruidentuiltjes of BBQ-kruiden. We zijn creatief met hout en verwerken het tot nuttige dingen, zoals aanmaakhout kappen of meubeltjes opknappen.

We werken met dieren. We verzorgen paarden, ezels, kippen, geiten, konijnen. We voeren de dieren, maken hun stal proper, we borstelen de paarden.

We werken met mensen. We zijn toegankelijk voor groepen en particulieren. Onze mensen mogen de rondleiding doen en geven informatie over wat groeit en bloeit op onze leefboerderij.

De doelgroep waartoe we ons richten zijn volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme binnen de ruime regio rond Herzele. We zoeken mensen die actief willen bezig zijn en graag buiten werken (al dan niet met dieren). Bij aanvang van de dagbesteding ligt de leeftijd tussen 14j en 65j. De zorgbehoefte van de deelnemer dient steeds in overeenstemming te zijn met de aanwezige hulpverleningscapaciteit en de infrastructuur.

Vanaf 14 jaar kan men het kader van begeleid werken, sociaal maatschappelijk training of time-out naar de dagbesteding komen. Tijdens schoolvakanties kunnen jongeren vanaf 14 jaar deelnemen aan de dagbesteding van de leefboerderij.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: