Leefboerderij Suskewiet Zwalm Vzw

Geen doel is te ver als je plezier hebt in wat je doet.

Leefboerderij Suskewiet Zwalm Vzw

Leefboerderij Suskewiet Zwalm Vzw

Rekelberg 58
9630 Zwalm

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0497 92 29 63

Oprichtingsjaar:
2017

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
Oost-VlaanderenBestel een Goodgift

Geen doel is te ver als je plezier hebt in wat je doet.

We organiseren op woensdagnamiddag en in vakantieperiodes een vrijetijdsaanbod voor kinderen/jongeren met een (mentale) beperking en /of ASS; en op andere weekdagen organiseren we een dagbestedingsaanbod voor volwassenen met een beperking. Dit alles in een rustige, groene omgeving en een familiale, huiselijke sfeer. Inspraak vinden we heel belangrijk, zo bouwen we het activiteitenaanbod uit naar de interesses van de deelnemers.

Onze leefboerderij, in een rustige groene omgeving, is een kleinschalig familiaal project die dagbesteding biedt voor mensen met een verstandelijke beperking en/of ASS. We beperken ons tot maximum 8 deelnemers per dag. Alles is bespreekbaar met de deelnemers, zelfs deelnemers die geen boerderijwerk wensen te doen maar houden van een rustige sfeer kunnen bij ons terecht.

Enkele voorbeelden uit ons aanbod:

  • Kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden in volle grond of in een moestuinbak, de vruchten uit de boomgaard en van de struiken oogsten, de neerhofdieren (kippen, eenden, poes, schapen, varkens, ezel en konijntjes) verzorgen en entertainen. We hebben inmiddels een konijn en een kip die graag trucjes doen.
  • De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier tot appelmoes, confituur, vlierbloesemsiroop, taartjes, …
  • Ook allerlei crea-activiteiten worden aangeboden. (Werken met klei, papier, juwelen maken,…)
  • We smukken oude meubels op, we maken K-lumet, vogelhuisjes,…
  • Nu en dan houden we ook een spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, of gaan we eens op uitstap.

Op woensdagnamiddag hebben we een aanbod voor schoolgaande kinderen/jongeren en op de andere weekdagen bieden we dagbesteding aan volwassenen aan. Tijdens de zomer organiseren we ook geregeld allerlei workshops.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: