LEJO

LEJO versterkt jongeren

LEJO

LEJO

Antwerpsesteenweg 701
9040 Sint Amandsberg

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
09 223 21 54

Oprichtingsjaar:
1979

Actiedomein:
Jongeren, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

LEJO versterkt jongeren

Jongeren emanciperen. Dat doen wij. LEJO is er voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. We maken jongeren sterker, binnen LEJO én binnen de samenleving. We verbeteren samen met jongeren hun maatschappelijke positie. Voor een toekomst vol kansen. LEJO, dat zijn projecten voor al deze jongeren. LEJO, dat is leren door ervaren.

Een behoorlijk aantal jongeren vinden maar zeer moeizaam hun weg in onze steeds meer op het individu gerichte samenleving. Voor jongeren vanaf 12 jaar wil LEJO hier een antwoord op bieden door samen met deze jongeren op pad te gaan. Jongeren begeleiden vanuit een doorgedreven ervaringsgerichte en procesmatige aanpak is hierbij ons handelsmerk.

Fundamenteel geloof.

LEJO vertrekt vanuit een fundamenteel geloof in elke jongere. Het is voor ons mogelijk dat jongeren de pedalen kwijtraken of hun richting verliezen. Deze jongeren helpen zoeken naar een eigen weg is waar LEJO jarenlange expertise heeft rond opgebouwd. We doen dit door wegwijzers te plaatsen in het doolhof en niet door een autoweg te trekken door het doolhof.

Vertrouwde omgeving.

LEJO investeert in een relatie en omgeving die door de jongere als voldoende veilig wordt ervaren om vertrouwde patronen te verlaten en met nieuw gedrag te experimenteren. Werk maken van deze gunstige voorwaarden vormt de basis van onze begeleiding.

Samen op pad.

Vanuit een “echte” relatie samen op pad met de jongere. Deze relatie is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen waarbij de begeleider de jongere een spiegel voorhoudt en steeds nieuwe openingen aanbiedt. Elke begeleider stuurt en bewaakt het proces vanuit een actief betrokken begeleidershouding.

Expertise in evolutie.

LEJO investeert in een permanente vorming van zijn medewerkers om deze ervaringsgerichte en procesmatige aanpak optimaal in de praktijk te brengen. Een expertise die we verder uitbouwen en onderbouwen in samenwerking met Outward Bound, Via Experientia en andere partners.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: