Liga voor Mensenrechten vzw

Liga voor Mensenrechten vzw

Liga voor Mensenrechten vzw

Gebroeders De Smetstraat 75
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
09 223 07 38

Oprichtingsjaar:
1979

Actiedomein:
Mensenrechten

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

De Liga voor Mensenrechten is een beweging die waakt over het respect voor mensenrechten in België. Mensenrechten vormen de basis van onze rechtsstaat. Ze verzekeren een vrije en veilige samenleving. Veiligheid beheerst de politieke agenda, wat soms ten koste gaat van onze vrijheid. Veiligheid kan echter niet gerealiseerd worden door de inperking van mensenrechten, integendeel. Vrijheid en veiligheid gaan hand in hand. De Liga komt daarom op voor onze mensenrechten, zodat iedereen zich vrij én veilig kan voelen. Haar prioriteiten zijn vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie.

De Liga voor Mensenrechten creëert een zo groot mogelijk draagvlak voor mensenrechten. Mensenrechten zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens alsook in onze grondwet, en andere internationale verdragen.

We doen dit door inspirerende praktijken en vernieuwende initiatieven te ondersteunen, te stimuleren en te verspreiden. Structurele en incidentele inbreuken op de mensenrechten willen we voorkomen, opheffen en/of aanklagen.

De Liga voor Mensenrechten realiseert dit door het beleid te beïnvloeden, en door informatieve, gerechtelijke en sensibiliserende acties en activiteiten te ondernemen in België, al dan niet in samenwerking met andere nationale of internationale organisaties. Bijzondere aandacht wordt daarbij besteed aan respect voor diversiteit.

De Liga heeft 3 strategische pijlers met bijbehorende doelstellingen voor de beleidsperiode 2016-2020:

  • Bewegingswerk: het maatschappelijk draagvlak voor Mensenrechten in België verbreden
  • Beleidsbeïnvloeding: het beleid van de federale, regionale en lokale overheden inspireren
  • Juridische actie: Ervoor zorgen dat de mensenrechten van iedereen in België worden gerespecteerd

Wij werken rond vier thema's:
  • detentie
  • privacy
  • vrijheid en veiligheid
  • discriminatie

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: