LUMOS - UZ Leuven

Sharing Knowledge – Improving Care

LUMOS - UZ Leuven

LUMOS - UZ Leuven

Herestraat 49
3000 Leuven

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
016 34 18 55

Oprichtingsjaar:
2007

Actiedomein:
Gezondheid, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Sharing Knowledge – Improving Care

We streven met LUMOS naar een betere kwaliteit van de gezondheidszorg in Benin, DR Congo, Kameroen en Rwanda door een duurzame samenwerking met lokale partnerziekenhuizen en zorgcentra. Hiertoe organiseren we vormingen en delen onze vrijwillige experten kennis en ervaring uit met hun lokale collega’s. De partnerziekenhuizen kunnen dus ook zonder onze aanwezigheid hun klinische activiteiten verder zetten.

Effect op lange termijn

We beogen een duurzame impact op de gezondheid van de brede bevolking in de regio’s waar we actief zijn. Daarom formuleren we de doelstellingen van de samenwerking in samenspraak met de partners en uitgaande van hun prioritaire noden. We streven naar een maximale zelfredzaamheid en eigenaarschap over de activiteiten bij onze partners. Het ultieme doel van de samenwerking is dat de partnerziekenhuizen in Afrika in de toekomst onze ondersteuning niet meer nodig hebben.

Missie

Wij zijn de drijvende kracht achter de medische ontwikkelingssamenwerking van UZ Leuven. We voeren onze opdracht uit door het mobiliseren van klinische, paramedische, technische, beleidsmatige en administratieve medewerkers. Zij stellen op vrijwillige basis hun academische, klinische, technische en organisatorische expertise ter beschikking van LUMOS en haar partners in Afrika.

Bij LUMOS onderschrijven we de waarden uit de basisverklaringen over de identiteit en de opdracht van UZ Leuven, KU Leuven en UCLL. Vanuit die waarden streven we naar een duurzame ontplooiing van basisgezondheidszorg in partnerlanden in het Zuiden en meer in het bijzonder in Centraal- en West-Afrika. Dat doel willen we realiseren aan de hand van vormingsprogramma’s voor lokale artsen en gezondheidswerkers en door een gerichte overdracht en opbouw van kennis en vaardigheden. Dat alles gebeurt binnen een samenwerkingsverband dat gekenmerkt is door wederkerigheid en transparantie. Op lange termijn is ons ultieme doel de partnerziekenhuizen in Afrika zelfstandig te laten functioneren.

Lees meer (www.uzleuven.be/lumos/visie-en missie)

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: