Moving Ground vzw

Stadsjongeren maken kunst voor een toekomst zonder drempels

Moving Ground vzw

Moving Ground vzw

Duboisstraat 30
2060 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0471 54 80 34

Oprichtingsjaar:
2015

Actiedomein:
Jongeren, Kunst & cultuur

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Stadsjongeren maken kunst voor een toekomst zonder drempels

Moving Ground doet stadsjongeren podiumkunst maken voor een toekomst zonder drempels. MG reikt uit naar kinderen en jongeren in kwetsbare situaties om netwerken en structuren te bouwen die hen empoweren en meer kansen bieden dat een inspirerend verschil betekenen.

Door samen te werken met jongeren, creëert Moving Ground videokunst en performances dat bijdragen aan de anti-polarisering van de gemeenschap op verschillende vlakken. In deze groepsprocessen is het werken vanuit elkaars krachten een belangrijke drijfveer. MG bouwt aan een netwerk door en voor jongeren, waar hun stem gehoord wordt.

Voor 10 tot 14 jarigen bieden we een breed podiumkunstenbad aan op straat, onder de naam ClubMG. Jongeren ontdekken hier hun talenten en krijgen coaching om deze talenten verder te ontwikkelen in een versterkend netwerk. Daarbij werken de coaches ook aan het verbeteren van de toegankelijkheid van partnerorganisaties.

Vanaf 14 jaar focussen we vooral op dans, met een inclusief karakter. Jongeren krijgen hier eveneens een ondersteuning om verder te ontwikkelen als danser, waarbij onze coaches drempelverlagend gaan samenwerken met diverse partners in de podiumkunstensector.

Vanaf 18 jaar, bieden we een professionaliseringskans voor jonge ambitieuze dansers, met een inclusief karakter. Dansers krijgen coaching om de professionalisering te versterken, maar we werken ook hier eveneens aan een sterker kader om dat te vergemakkelijken.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: