Music Fund

Give Music A Chance

Music Fund

Music Fund

Koninginnegalerij 28
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0498 38 17 31

Oprichtingsjaar:
2006

Actiedomein:
Kunst & cultuur, Opleiding & tewerkstelling

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:

Acties via:


Bestel een Goodgift

Give Music A Chance

Music Fund wil aan jongeren in conflictgebieden en ontwikkelingslanden de kans geven om in goede omstandigheden muziek te maken. We zamelen muziekinstrumenten in in heel Europa. We kijken die instrumenten na en herstellen ze. Daarna sturen we ze naar onze partners (muziekscholen en sociaal-artistieke projecten) in het Zuiden en in België.

We leiden herstellers van muziekinstrumenten op. Dit doen we door opleidingen ter plaatse en door stages in Europa. We helpen hen ook om herstelateliers op te richten.

Music Fund is een Belgische vzw die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt in conflictgebieden en ontwikkelingslanden, maar ook in Europa. We zamelen muziekinstrumenten in, herstellen ze en geven ze een tweede leven door ze te schenken aan één van onze partners.

Maar Music Fund beperkt zich niet tot het schenken van instrumenten. Het opleiden van lokale instrumentenherstellers en het oprichten van herstelateliers is een essentieel in onderdeel van al onze projecten en zorgt voor een duurzame verankering van de overgedragen kennis en vaardigheden.

Music Fund wil

  • de duurzame werking van muziekscholen in het Zuiden verbeteren door de toegang tot muziekinstrumenten te verbeteren
  • een netwerk van lokale herstellers van muziekinstrumenten opbouwen en de technische vaardigheden van deze herstellers verder ontwikkelen
  • de toegang tot degelijke muziekinstrumenten vergemakkelijken voor jonge muzikanten.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: