Over GoodGift

GoodGift biedt een origineel alternatief voor ongewenste geschenken. Door een GoodGift te kopen vermenigvuldig je de waarde van je budget en doe je meer mensen een plezier: niet enkel de persoon die je geschenk ontvangt, maar ook het goede doel dat gekozen wordt en de zaak die zij behartigen.

Onze missie is het stimuleren van giften aan goede doelen, en het terugdringen van nutteloze geschenken.

Bijvoorbeeld: Karin heeft nog een relatiegeschenk nodig voor Tim, de spreker op de conferentie vanmiddag. Ze wil hem niet zijn vijfde doos pralines kopen en besluit een goed doel te helpen door een GoodGift te kopen. Tim is blij verrast met zijn GoodGift geschenkbon. Hij kiest zijn favoriete goede doel door de persoonlijke code op de bon in te geven op onze website. Het gekozen goede doel zal nu het volledige bedrag van de donatie ontvangen dankzij de spitsvondigheid van Karin en de keuze van Tim.

Een GoodGift betrekt de ontvanger en verzekert dat de donatie gaat naar een organisatie waar hij/zij om geeft.

Vele goede doelen laten je een donatie doen en het resultaat "aanbieden" als geschenk aan iemand anders. Daar is niets mis mee, maar het laat geen inbreng toe van de persoon die het geschenk ontvangt. Ze beslissen niet wie het geld ontvangt, en misschien is er wel een ander goed doel waarmee ze meer begaan zijn.

GoodGift maakt liefdadige geschenken terug leuk: de persoon die de bon ontvangt mag beslissen welke organisatie het geld krijgt. GoodGift biedt een ruime selectie aan goede doelen, dus er is iets geschikt voor iedereen.

GoodGift is een non-profit gerund door vrijwilligers. We betalen altijd 100% van de donaties aan de gekozen goede doelen!

De persoon die de GoodGift koopt dient misschien meer te betalen dan het bedrag van de donatie, afhankelijk van het betaalmiddel en de leveringsmethode. Deze toeslagen zijn er enkel om onze werkelijke kosten voor betalingen/leveringen te dekken, en we streven ernaar om ze laag te houden. Het ontwikkelen van deze website, het verwerken van de bestellingen en het uitbetalen van de donaties gebeuren allemaal pro-bono!

Een organisatie moet niet erkend zijn door de overheid om toegevoegd te worden aan onze lijst. Echter, we verwachten wel dat de organisatie een "goed doel" steunt en geen winstoogmerk heeft. Vermelding op onze website houdt niet in dat GoodGift en/of de mensen erachter deze organisatie of haar doel steunen. Bovendien behouden wij het recht om eender welke organisatie te weigeren of te schrappen uit onze lijst.

Indien je vindt dat een bepaalde organisatie toegevoegd of verwijderd moet worden van onze site, contacteer ons en we zullen jouw aanvraag onderzoeken.

GoodGift is een initiatief van Vincent De Munck, Toon Nicolay en Paul Vanassche (alias "De Basil"). We bedachten dit concept tijdens een brainstorm voor onze onderneming. We realiseerden meteen dat dit idee ons geen geld zou (en mag) opbrengen, maar vonden het zo leuk dat we ermee doorgegaan zijn als een soort vrijwilligerswerk.

Lees ons persbericht.

Graphics: Logo (EPS), enkel symbool (EPS), Logo (PNG).

Basil