Oxfam-Solidariteit

Een andere wereld. We staan erop!

Oxfam-Solidariteit

Oxfam-Solidariteit

Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 501 67 06

Oprichtingsjaar:
1964

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Ontwikkelingshulp

Regio:
Internationaal

Bankrekening:
IBAN: BE37 0000 0000 2828
BIC: BPOTBEB1

Fiscaal erkend:
Ja

Bestel een Goodgift

Een andere wereld. We staan erop!

Oxfam-Solidariteit is een tweetalige niet-gouvernementele organisatie die zich toelegt op ontwikkelingssamenwerking en humanitaire actie. Via haar projecten in het Zuiden en het Noorden ijvert Oxfam-Solidariteit voor duurzame antwoorden op armoede, onrecht en uitsluiting.

Eén familie: Samen met Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam Magasins du monde, vormt de ngo Oxfam in België. Oxfam in België is een lidorganisatie van Oxfam International.

Eén visie: Haar aanpak en haar programma’s in het Zuiden (ontwikkeling, noodhulp) en in het Noorden (campagnes, lobby) zijn gebaseerd op vijf fundamentele rechten: het recht op leven en veiligheid, het recht op duurzame bestaansmiddelen, het recht op sociale basisvoorzieningen, het recht om gehoord te worden, het recht op identiteit en diversiteit.

Eén netwerk: Om deze rechten te doen respecteren, werkt Oxfam-Solidariteit samen met partnerorganisaties in een 20-tal landen maar ook met talloze vrijwilligers en organisaties in België. De belangrijkste thema’s waarrond gewerkt wordt zijn voedselsoevereiniteit, waardig werk, de gelijkwaardigheid van vrouw en man en de gegarandeerde toegang tot sociale basisvoorzieningen.

Eén beweging: Oxfam-Solidariteit maakt deel uit van een internationale beweging: van de vrijwilligers in onze winkels over de medewerkers op kantoor en de schenkers die onze projecten steunen tot de leden van onze partnerorganisaties. Wij gaan er samen voor!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: