Plan International Belgium

We verdedigen gelijke rechten voor meisjes en kinderrechten

Plan International Belgium

Plan International Belgium

Ravensteingalerij 3B5
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 504 60 00

Oprichtingsjaar:
1983

Actiedomein:
Kinderen & Jongeren, Mensenrechten, Onderwijs, Ontwikkelingshulp

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

We verdedigen gelijke rechten voor meisjes en kinderrechten

Plan International België streeft naar een wereld waar alle kinderen, meisjes én jongens, de kans krijgen om naar school te gaan, zelf keuzes te maken over hun lichaam en leven, deelnemen aan beslissingen die voor hen belangrijk zijn en zich ontplooien vrij van angst en geweld.

Plan International België geeft kinderen, jongeren en hun gemeenschappen kansen om in te gaan tegen de directe oorzaken van uitsluiting, kwetsbaarheid en discriminatie tegenover meisjes.

Via ons uitgebreid netwerk oefenen we invloed uit op gebruiken en beleid, zowel lokaal, nationaal als mondiaal. Daarbij steunen we op onze kennis over en ervaring met de dagelijkse realiteit waarin jongeren leven, in het bijzonder meisjes.

We begeleiden kinderen en jongeren - in het bijzonder meisjes - richting onafhankelijkheid, door hen vanaf de geboorte tot wanneer ze volwassen zijn mogelijkheden aan te reiken om te leren, leiderschapsrollen op te nemen, zelf over hun leven en hun lichaam te beslissen, en zichzelf te ontplooien, vrij van geweld.
We bereiden kinderen en jongeren in crisisregio’s voor op humanitaire rampen en helpen hen om hun leven opnieuw op te bouwen na een catastrofe. Speciale aandacht gaat daarbij naar meisjes en jonge vrouwen die in noodsituaties nog kwetsbaarder zijn voor geweld.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: