PUNT. vzw

Maak een PUNT. van seksueel geweld.

PUNT. vzw

PUNT. vzw

Frans Gaillystraat 33
2610 Wilrijk

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
/

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Vrouwen, Welzijn

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Maak een PUNT. van seksueel geweld.

PUNT. vzw is een organisatie die zich inzet voor een betere ondersteuning van slachtoffers die in aanraking zijn gekomen of nog steeds in contact komen met seksueel grensoverschrijdend gedrag (verkrachting, seksueel misbruik, incest, seksuele intimidatie, ongewenste aanrakingen, iemand die over je grenzen gaat, …).

Naast het bieden van directe hulp aan slachtoffers, probeert de organisatie de bevolking en politici te sensibiliseren rond alle vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

In het huidige klimaat is er geen koepelorganisatie die een antwoord biedt aan de vele vragen rond dit thema. Met PUNT. vzw willen wij hier graag de broodnodige verandering in brengen. Dit doen we aan de hand van een werking op meerdere niveaus:

Allereerst willen we fungeren als een eerstelijns hulpverleningsorganisatie. Iedereen die ooit slachtoffer is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag kan bij ons terecht voor een doorverwijzing. We beschikken over een uitgebreide database aan therapeuten die werken rond het thema en grondig gescreend werden door de organisatie. Doorverwijzing gebeurt aan de hand van een intakegesprek waarbij de tijd wordt genomen om de hulpvraag van de aanmelder helder te krijgen en vervolgens samen op zoek te gaan naar de juiste hulpverlener.

Verder bieden we begeleid lotgenotencontact aan voor slachtoffers. Deze maandelijkse praatgroepen komen tegemoet aan de nood tot erkenning en gaan uit van een sterk geloof in de kracht van gedeelde ervaringen en advies.

Ten slotte voorzien we een sensibiliserend luik waarbij we de expertise die in de vzw bestaat, willen doorgeven. We voorzien lezingen en workshops voor een breed publiek, van geïnteresseerden, naar slachtoffers tot professionelen, over alle mogelijke thema’s die hier vaak mee gepaard gaan.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: