RaDiOrg

De stem van mensen met een zeldzame ziekte in België.

RaDiOrg

RaDiOrg

Egmontstraat 11
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 72 77 03

Oprichtingsjaar:
2008

Actiedomein:
Gezondheid

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

De stem van mensen met een zeldzame ziekte in België.

RaDiOrg (1) bevordert het welzijn van personen met een zeldzame ziekte door hun gemeenschappelijke belangen te behartigen en (2) hen wegwijs te maken in het complexe landschap van de zeldzame ziekten.

RaDiOrg streeft naar een wereld waar alle patiënten met een zeldzame ziekte snel een correcte diagnose krijgen, optimale en aangepaste globale zorg en waar ze op inclusieve wijze deel uitmaken van de maatschappij.

Om de gemeenschappelijke belangen te behartigen vertrekt RaDiOrg van haar leden (patiënten en patiëntenorganisaties) om een gezamelijke agenda en standpunten te bepalen.

RaDiOrg probeert het algemene bewustzijn, de 'awareness' rond zeldzame ziekten te vergroten. Jaarlijks orgelpunt van deze inspanningen is de Rare Disease Day campagne. Door meer algemene aandacht te genereren voor de zeldzame ziekten bij het grote publiek en bij alle stakeholders, wil ze de uitdagingen waar mensen met een zeldzame ziekten mee kampen ook hoger op de politieke agenda krijgen.

RaDiOrg maakt structureel deel uit van tal van relevante comités, netwerken en werkgroepen en neemt ook deel aan relevante ad hoc initiatieven. De organisatie neemt ook eigen initiatieven om bij stakeholders haar agenda te behartigen.

Daarnaast ondersteunt RaDiOrg iedereen die getroffen wordt door een zeldzame ziekten door middel van een helplijn. Patiëntenverenigingen worden ondersteund bij werk rond ziektespecifieke uitdagingen. Tijdens een jaarlijkse ledendag worden leden geïnformeerd over relevante thema's en is er gelegenheid tot uitwisseling.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: