River Cleanup

Clean locally, celebrate globally

River Cleanup

River Cleanup

Hagedoornlaan 38
2970 Schilde

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 44 46 10

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Milieu & Natuur

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Clean locally, celebrate globally

River Cleanup heeft als doel plastic uit en langs onze rivieren op te ruimen door de activatie van vrijwilligers en het gebruik van slimme technologieën en zo bewustwording en gedragsverandering te genereren bij beleidsmakers, bedrijven en individuen.

We werken rond 3 pijlers: Clean, Educate, Transform en willen zo zoveel mogelijk mensen informeren en inspireren en aanzetten tot verandering. Iedereen kan meedoen en zo deel van de oplossing worden!

In de laatste 3 jaar activeerden we meer dan 100.000 vrijwilligers in 45 landen langs 161 rivieren.

We geloven heel sterk in de combinatie van bewustwording (via cleanups) en inzet van technologie (efficiente collectie van river plastics). In 2021 hebben we de ambitie om 75.000 mensen te activeren en 1.000.000kg River Plastics op te ruimen en te recycleren in en langs de meest vervuilde rivieren ter wereld: Citarum in Indonesie, Wouri in Cameroon en Ishem in Albanie.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: