Stichting Be Planet

Een duurzame toekomst begint lokaal

Stichting Be Planet

Stichting Be Planet

Edinburgstraat 26
1050 Elsene

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 (0) 2 880 59 48

Oprichtingsjaar:
2015

Actiedomein:
Duurzame ontwikkeling, Milieu, Natuur

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Een duurzame toekomst begint lokaal

Individuen, burgercollectieven en verenigingen zijn een belangrijke actor die op lokaal niveau oplossingen voorstellen om de transitie naar een duurzame samenleving waar te maken en te versnellen. Be Planet, stichting van openbaar nut, werd in 2015 in het leven geroepen om deze lokale bottom-up initiatieven in België te ondersteunen. Om haar missie te realiseren legt Be Planet de brug tussen burgers, lokale overheden en bedrijven want co creatie tussen deze actoren bevorderen creëert een hefboomeffect en maximaliseert zo de impact van hun acties.

De missie van Be Planet bestaat erin lokale, innovatieve initiatieven te ondersteunen die een positieve impact hebben op het milieu en de solidariteit tussen de huidige en toekomstige generaties. Deze initiatieven worden gedragen door verenigingen en burgercollectieven in België.

Om deze missie om te zetten in concrete resultaten identificeert en selecteert Be Planet projecten die vervolgens opgenomen worden in onze projectenportefeuille. We verbinden ons ertoe deze projecten financieel te ondersteunen of te voorzien in hun materiële en immateriële noden.

Om onze doelstellingen te realiseren, werven we fondsen bij individuele donateurs en ondernemingen. Ondernemingen zijn voor ons echter veel meer dan enkel een doelgroep voor fondsenwerving; ze vormen de hoeksteen van onze visie. In de ecologische transitie naar een gezondere en betere leefwereld is de combinatie tussen de expertise van ondernemingen enerzijds en de dynamiek van burgerinitiatieven anderzijds dé sleutel tot succes.

We zijn ervan overtuigd dat win-win samenwerkingen tussen burgerprojecten en betrokken ondernemingen een onuitputtelijke bron zijn voor de uitwisseling van kennis, ervaringen en expertise. Onze missie is dan ook deze twee werelden aan elkaar te koppelen en de samenwerking tussen beiden te stimuleren. Dat deze visie geen utopie is, wordt perfect geïllustreerd in de documentaire “Demain” van Cyril Dion.

Naast ondernemingen, werkt Be Planet ook samen met lokale overheden. We versterken het klimaat- en of milieubeleid van een stad/gemeente door in te zetten op burgerparticipatie, actie en mobilisatie.

Sinds de oprichting van Be Planet in 2015 werden een 65 tal projecten in België ondersteund.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: