SUNCHILD VZW

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst

SUNCHILD VZW

SUNCHILD VZW

Heizoomlaan 34
2950 Kapellen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 99 24 44

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen

Regio:
Internationaal

Acties via:


Bestel een Goodgift

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst

Wij geloven in een wereld waarin alle kinderen overleven, de kans krijgen om te leren en beschermd worden tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. / We believe in a world in which all children survive, have the chance to learn, and are protected from abuse, neglect and exploitation.

Elk kind heeft recht op een menswaardige jeugd, maar helaas zijn er nog heel veel kinderen in grote nood als gevolg van armoede, onrecht, rampen en oorlog. Zij sterven aan ondervoeding en ziektes, kunnen zich niet ontwikkelen op school en groeien op in een zeer onveilige omgeving. SUNCHILD helpt in Nigeria kinderen met medische basis zorg, voedsel, veilige opvangplekken en onderwijs.

Daarnaast schenkt SUNCHILD onderdak voor Nigeriaanse jong volwassenen, een noodzakelijke bescherming. SUNCHILD VZW huurt kamers voor de meest kwetsbare daklozen in de Nigeriaanse maatschappij, vooral jonge meisjes die vaak verstoten, verlaten of ouderloos zijn, door omstandigheden op straat gezet en zo in een gevaarlijke situatie gesukkeld zijn, waarbij verkrachting één van de grootste, gevaarlijke, gevolgen zijn.

SUNCHILD gelooft dat we deze mensen moeten beschermen door ze een dak boven het hoofd te geven en zodoende ze een eerste structurele stap te schenken naar een beter en veiliger leven.

Een stap verder is een studieopleiding, zodat ze later een beroep kunnen uitoefenen en voor zichzelf kunnen zorgen. In de toekomst willen we deze jonge mensen meer weerbaar maken en hen helpen met het opstarten van hun eigen bedrijfje; een naaiatelier, een salon voor haarwerken, een kruidenierswinkeltje, watervoorziening, monteur, loodgieter, kortom mogelijkheden genoeg!

SUNCHILD helpt hen om in de eerste plaats voor henzelf te leren zorgen!

Je kan ons werk steunen door je in te schrijven als steunend lid en dat kan reeds vanaf €25 per maand. Of je kan SUNCHILD vragen om 1 specifiek persoon te steunen in haar of zijn overlevingsjaren, dan zullen we samen bekijken wat daarvoor nodig is.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: