SuperKrachtig Lekker vzw

Omdat superhelden superkrachten verdienen!

SuperKrachtig Lekker vzw

SuperKrachtig Lekker vzw

Lindestraat 59
8790 Waregem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0493 24 74 71

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Gezondheid, Kinderen & Jongeren

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Omdat superhelden superkrachten verdienen!

Met de roepnaam 'POWAH' ondersteunt SuperKrachtig Lekker vzw kinderkankerpatiëntjes en kinderen met een andere ernstige aandoening.

We doen dit door in te zetten op gezonde, lekkere voeding en het creëren van een evenwichtige eet-beleving doorheen de volledige behandelingsperiode, zowel in het ziekenhuis als thuis. Wanneer je vecht voor je leven, is eten nu eenmaal geen bijkomstigheid!

Enerzijds willen we alle vechtende superhelden bijstaan in hun strijd door gezonde voeding aan te bieden.
Anderzijds willen we via wetenschappelijk onderzoek het belang van gezonde voeding onderstrepen.

SuperKrachtig Lekker vzw is ontstaan vanuit het persoonlijke parcours van één van onze leden.
Tijdens de kankerbehandeling van haar dochtertje heeft zij zelf de opmerkelijk gunstige effecten van gezonde voeding ervaren. Dit bood een mooi perspectief om gezonde voedingsinitiatieven te lanceren voor alle vechtende superhelden.

SuperKrachtig Lekker wil zich buigen over het voedingsaspect en een evenwichtige eet-beleving voor kinderen die vechten tegen kanker.

In nauwe samenwerking met de Kinder Hemato-Oncologie afdelingen wensen wij een invulling te geven aan alle aspecten met betrekking tot gezonde en lekkere voeding voor kinderkankerpatiënten en kinderen met een levensbedreigende ziekte. Daarbij komen zowel de gezonde, lekker voeding als eet-beleving aan bod. Samen wordt bekeken hoe wij de kinderkankerafdelingen kunnen bijstaan in deze thematiek.

Ons doel is niet enkel de middelen voorzien om dit mogelijk te maken, maar ook ondersteuning bieden in de voorbereiding en uitwerking van initiatieven op maat van de afdeling en er mee voor zorgen dat dit een volwaardige plaats krijgt binnen de behandeling.

We zetten in op zowel de ziekenhuisopnames als de periodes met dagklinieken waar meevechtende gezinnen en hun superheld meer op zichzelf zijn toegewezen. Hierdoor kunnen we ondersteuning bieden doorheen de ganse behandelingsperiode.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: