Ter Muiden vzw

Focus op talenten waardoor mensen groeien en bloeien

Ter Muiden vzw

Ter Muiden vzw

Meulestraat 6
8730 Oedelem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
050 781 626

Oprichtingsjaar:
1978

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
West-VlaanderenBestel een Goodgift

Focus op talenten waardoor mensen groeien en bloeien

Ter Muiden vzw zorgt voor een warme thuis voor volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden ondersteuning bij het samenleven, werken en de vrije tijd. Dit doen we met aandacht voor individuele interesses en talenten, zodat iedereen zich maximaal kan ontplooien, zelfvertrouwen kan opbouwen en kan participeren in de buurt en samenleving.

Mensen met een beperking kunnen beroep doen op Ter Muiden vzw voor:
Dagondersteuning - Woonondersteuning - Begeleiding - Outreach
Je kan kiezen voor één van deze vormen of voor een combinatie.

Dagondersteuning:

Afhankelijk van jouw concrete hulpvraag bieden we een specifiek ondersteuningsaanbod aan. Dagelijks bieden begeleiders, ergotherapeuten en vrijwilligers activiteiten aan die tegemoetkomen aan de talenten, noden, behoeften en interesses van onze cliënten. Dit kan in groepsverband of individueel zijn, binnen of buiten de muren van de voorziening.

Woonondersteuning:

Sommige personen wonen er permanent, anderen gaan op regelmatige basis naar huis of komen enkele dagen logeren. Afhankelijk van de eigen mogelijkheden en de persoonlijke interesses sluiten ze aan bij activiteiten via dagondersteuning of vertoeven ze in de leefgroep.

Begeleiding:

Samen met de cliënt en zijn netwerk verlenen we informatie, advies en ondersteuning aan op verschillende domeinen.

Outreach:

Het begeleiden of ondersteunen van mensen met een beperking kunnen een aantal vragen oproepen. Aan de hand van outreach willen we onze expertise delen met andere professionelen om die vragen te beantwoorden. Dit kan door bespreking van een specifieke casus en/of via vorming. Zo kan de ondersteuning beter afgestemd worden op de vragen en noden van personen met een (vermoeden) van een handicap.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: