Uganda projects

Seeds for a sound future!

Uganda projects

Uganda projects

Frans Cretenlaan 81
2627 Schelle

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0493 77 14 19

Oprichtingsjaar:
2017

Actiedomein:
Duurzame ontwikkeling, Onderwijs, Ontwikkelingshulp

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Seeds for a sound future!

Onze organisatie steunt 25 alleenstaande moeders en hun 85 kinderen in Fort Portal (Oeganda) op 4 verschillende terreinen:
- Via 'financiële adoptie' zorgen we ervoor dat de kinderen school kunnen lopen.
- We stellen landbouwgrond, zaden, materialen, advies en kennis ter beschikking, zodat de moeders gezond en biologisch voedsel kunnen verbouwen voor hun gezin.
- We geven voorlichting en ondersteuning rond gezond drinkwater, gezonde voeding en preventieve gezondheidszorg.
- We helpen de vrouwen om activiteiten te ontwikkelen waarmee ze geld kunnen verdienen.

Onze slogan is niet voor niets 'seeds for a sound future'. We willen de alleenstaande vrouwen niet overladen met materiële 'geschenken', maar met hen en hun kinderen timmeren aan de weg naar zelfontplooiing en ontwikkeling van vaardigheden. Vandaar onze keuzes.

Door schoolgelden te betalen, voorkomen we dat de kinderen, net als hun moeders, in onwetendheid en analfabetisme opgroeien. Het legt de basis voor een betere toekomst.

Kennis en middelen bieden om aan landbouw te doen, laat de vrouwen toe om te werken aan gezond en voldoende voedsel voor hun gezin. Als alleenstaande vrouw bezitten ze géén landbouwgrond, waardoor ze de kennis die ze hebben over het kweken van voedsel, niet in de praktijk kunnen omzetten.

Via preventieve gezondheidszorg proberen we te voorkomen dat de moeders of hun kinderen ziek worden. Dokterskosten lopen hoog op in Oeganda, en mutualiteiten zijn onbestaand. Ziek worden betekent dus niet enkel een menselijke, maar ook een financiële ramp voor deze kwetsbare gezinnen. Een goede gezondheid zorgt niet enkel voor minder medische kosten, maar ook voor een actief en productief bestaan.

Gezond zijn en voldoende eten op je bord zijn veel waard. Maar zonder financiële inkomsten kan je als Oegandese vrouw de voor ons vanzelfsprekende zaken als onderwijs voor je kinderen of gezondheidszorg voor je gezin niet betalen. Als ongeschoolde arbeidster in de bouw of op het veld, verdien je hooguit 2,5 euro per dag ... op voorwaarde dat je je letterlijk 'krom' werkt. Alle mogelijkheden om op andere manieren geld te verdienen, zijn dan ook meer dan welkom. Wij helpen door de vrouwen vaardigheden aan te leren en door hun producten in België te verkopen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: