Vriendenkring Fatimacenter VZW

Using hands to shape future

Vriendenkring Fatimacenter VZW

Vriendenkring Fatimacenter VZW

Baron Delbekelaan 30
2970 Schilde

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0497 59 64 55

Oprichtingsjaar:
2000

Actiedomein:
Mensenrechten, Vrouwen

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Using hands to shape future

Onze VZW werkt samen met 5 Centra, verspreid over heel Thailand, die meisjes en jonge vrouwen helpen bij de re-integratie in de lokale Thaise maatschappij nadat zij slachtoffer werden van de excessen van de toeristische industrie en van mensenhandel. Alhoewel christelijk van oorsprong (ze worden geleid door locale Thaise Zusters van de Goede Herder) staan al deze centra open voor vrouwen in nood, ongeacht hun sociale status, afkomst, geloof, tradities, enz… Het zijn echte pluralistische gemeenschappen waar respect voor de “Mens” centraal staat.

Meer informatie:

Vriendenkring Fatimacenter VZW helpt 5 Centra in Thailand die hulp bieden aan meisjes en jonge vrouwen die slachtoffer werden van de excessen van de toeristische industrie en van mensenhandel, ongeacht hun sociale status, afkomst, geloof, tradities, enz...

Hun gemeenschappelijke doelstellingen zijn:
- een gedegen gezondheidsopvoeding
- psychologische begeleiding aan deze (dikwijls gebroken) vrouwen
- algemene vorming (vrouwenrechten, seksuele opvoeding, anticonceptie, enz…)
het geven van onderwijs, meestal een vakopleiding (gaande van kapster, manicure, “echte” Thaise massage, computeropleiding, opleiding tot secretaresse, taallessen op allerlei niveau, enz…), zodat de vrouwen zelfstandig in het normale leven kunnen terugkeren. Diegenen die het aankunnen krijgen de kans om hoger- of universitair onderwijs te volgen
- Het geven van hulp bij alle aspecten van zelfstandigheid.

Aan de Centra is meestal een atelier verbonden dat hoog kwalitatief handwerk, voornamelijk gericht op de westerse markt, maakt. Dit geeft de vrouwen een inkomen en zorgt ervoor dat de Centra financiëel kunnen overleven. Onze VZW verkoopt dit handwerk o.a. op onze webshop www.fatimafair.be.

Sinds enige tijd focussen de Centra meer en meer op locale initiatieven die de Centra minder afhankelijk maken van westerse hulp (vb. het starten van een paddenstoelenkwekerij, een groententuin, een bakkerij, enz...). Belangrijk is dat deze initiatieven biologisch/ecologisch verantwoord zijn, de vrouwen iets leren dat ze in hun latere leven kunnen gebruiken en dat ook ten goede komt aan bredere lokale maatschappij.

Onze VZW steunt dergelijke initiatieven meestal met een éénmalige opstart subsidie.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: