Vzw Dédé, Ready ToGo

Vzw Dédé, Ready ToGo

Vzw Dédé, Ready ToGo

Vzw Dédé, Ready ToGo

Vlasbloemstraat 44
8870 Izegem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0494 44 49 32

Oprichtingsjaar:
2010

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Vzw Dédé, Ready ToGo

Vzw Dédé tracht de positie van maatschappelijk kwetsbare jongeren in Togo te versterken . Dit versterken gebeurt in samenwerking met plaatselijke organisaties door middel van scholing, opleiding en re-integratie in de maatschappij. Als vereniging ondersteunen wij lokale projecten in samenwerking met verschillende ngo's en vzw's.

Sinds 2009 is onze vereniging actief in Togo. Sindsdien proberen wij, in samenwerking met de lokale bevolking, Ngo’s en verenigingen, bij te dragen tot betere leefomstandigheden van de Togolese bevolking. We richten ons daarbij vooral op straatkinderen, weeskinderen en jeugddelinquenten.

​In 2012 werden wij een officiële vereniging: vzw dédé, Ready Togo werd geboren. De overgang naar een vzw stond in het teken van een verdere professionalisering van onze werking. Ons grootste doel daarbij is om duurzame projecten op te starten in samenwerking met lokale partners. Dit betekent dat we bij onze projecten oog hebben voor de lange termijn en rekening houden met de zelfredzaamheid van onze partners. Om de duurzaamheid van de projecten te verzekeren, trachten wij onze activiteiten zoveel mogelijk zelfbedruipend te maken.

​Concreet werken wij momenteel samen met drie plaatselijke organisaties om deze doelen te bereiken: Ngo A.N.G.E., association Amagan en Agopode.

Enkele van onze projecten in Togo zijn:

  • De allereerste mobiele school in West-Afrika. Mobiele scholen versterken het straathoekwerk door met een rijdend schoolbord op verschillende stoepen educatieve activiteiten aan te bieden aan kinderen die buiten het reguliere schoolnetwerk vallen.
  • Een naaiatelier waar kwetsbare jongeren een opleiding krijgen.
  • Straathoekwerkproject waarbij een begeleider tweewekelijks samenkomt met jongeren om op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven.
  • Een re-integratieproject met vrouwen in de gevangenis.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: