Vzw Het Majin Huis

Het Majin Huis, een warme ontmoetingsplaats

Vzw Het Majin Huis

Vzw Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0479 16 15 08

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Kanker

Regio:
België

Acties via:


Bestel een Goodgift

Het Majin Huis, een warme ontmoetingsplaats

Het Majin Huis is een warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten.
Aan de hand van tal van aangepaste activiteiten op sociaal, mentaal en fysiek vlak willen we mensen terug in hun kracht zetten, de ziekte even laten vergeten en mensen met elkaar verbinden.

Het Majin Huis biedt opvang en ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten in een moeilijke periode. De behoeften en wensen van de betrokkenen staan hierbij centraal.

Het Majin Huis fungeert als wegwijzer (= informatieve ondersteuning) voor mensen met kanker en hun partners, familieleden en andere betrokkenen.

Het Majin Huis is een centraal en neutraal aanspreekpunt rond de kankerproblematiek en doet op die manier aan netwerkvorming.

Dit alles willen we verwezenlijken door het aanbieden van diverse aangepaste activiteiten op sociaal, mentaal en fysiek vlak. Onder andere: lotgenotencontact, persoonlijke- en loopbaanondersteuning, herstellende yoga, tai chi, creatief atelier, kookatelier, wandelgroepen, fasciabehandeling, sensoriële beweging, zorgmassage, gelaatsverzorging, relaxatiebegeleiding, ... Al deze activiteiten worden gegeven door mensen die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied en meestal op vrijwillige basis.

Daarnaast zetten twee deeltijdse coördinatoren en ruim 50 vrijwilligers zich in voor de werking van Het Majin Huis. De vrijwilligers volgen allen een basisopleiding van 6 halve dagen, daarnaast volgen ze intervisiemomenten en bijkomend infomomenten gedurende het jaar. De bezoekers mogen dus rekenen op een professionele verwelkoming en ondersteuning.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: