Wablieft

Klare taal, goed verhaal

Wablieft

Wablieft

Frederik de Merodestraat 27
2800 Mechelen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
015 44 65 12

Oprichtingsjaar:
1985

Actiedomein:
Migratie & integratie, Onderwijs, Personen met een beperking

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Klare taal, goed verhaal

Wablieft wil de wereld begrijpelijk maken voor iedereen. Met nieuws dat eenvoudig en duidelijk is. Met prachtige boeken die vlot lezen. En door organisaties te helpen om hun communicatie te vereenvoudigen. Ieder jaar bekronen we ook een persoon of organisatie die uitblinkt in duidelijke taal. Dat doen we met onze Wablieft-prijs.

Eén op de vijf Vlamingen heeft moeilijkheden om teksten te lezen. Eén op de vier Vlamingen haakt af als lezen iets meer moeite kost. Eén op de zeven Vlamingen is laaggeletterd. Zij hebben problemen met teksten lezen op papier en op websites.

Tel hierbij op dat veel teksten moeilijke woorden en ingewikkelde zinnen bevatten. Brieven van overheden en van organisaties, websites, folders ... Veel mensen lezen niet verder, omdat de teksten te moeilijk zijn.

De doelstelling van Wablieft is om beide problemen aan te pakken. Lezers die graag vlot leesbare teksten lezen, komen aan hun trekken met de Wablieft-krant, Wablieft Start en de Wablieft-boeken.

Mensen en organisaties die graag willen leren hoe ze hun folders of websites leesbaar maken voor hun doelpubliek, kunnen bij Wablieft een training volgen. Wablieft herschrijft ook teksten voor klanten.

Wablieft wil dus: duidelijke teksten voor iedereen en prettig leesbare kranten en boeken voor de lezers.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: