WWF

Internationale natuurbehoud organisatie

WWF

WWF

Emile Jacqmainlaan 90
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 340 09 20

Oprichtingsjaar:
1961

Actiedomein:
Dierenwelzijn, Milieu, Natuur

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Internationale natuurbehoud organisatie

De missie van WWF: het verlies van biodiversiteit op aarde tegengaan en bouwen aan een toekomst waarin de mens leeft in harmonie met de natuur.

WWF is een van de meest omvangrijke en gerespecteerde internationale natuurbehoudorganisaties ter wereld. Ons netwerk bestaat uit meer dan 90 kantoren in meer dan 40 landen. We werken zowel lokaal als mondiaal. WWF leidt projecten in meer dan 100 landen.

Het hoofdkantoor van WWF International bevindt zich in Gland, in Zwitserland. WWF is ontstaan in 1961. Het leidt vandaag meer dan 1300 projecten over heel de wereld. De meeste WWF-projecten worden lokaal uitgevoerd en zijn heel gevarieerd. Het gaat van de oprichting van een kleuterschool in Congo tot de acties in jouw supermarkt. Van de bescherming van de habitat van de orang-oetans tot het oprichten van reservaten voor de reuzenpanda.

WWF is globaal, onafhankelijk, multicultureel en apolitiek; gebruikt de meest betrouwbare en meest recente wetenschappelijke informatie om elk probleem te evalueren en oplossingen te identificeren; gaat op zoek naar dialoog en ontwijkt onnodige confrontaties; stelt concrete oplossingen op voor het natuurbehoud door middel van een combinatie van veldwerk, politieke initiatieven, capaciteitsversterking en educatie; betrekt de lokale gemeenschappen en de inheemse volkeren in de planning en uitvoering van haar programma’s, met respect voor hun cultuur en hun economische behoeftes; werkt kostenefficiënt en maakt met de nodige transparantie gebruik van de donaties.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: