Zorgclowns en Compagnie

De wereld menselijker & lichter te maken via onze clowns.

Zorgclowns en Compagnie

Zorgclowns en Compagnie

Vanderborghtstraat 128
1090 Jette

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0477 81 36 62

Oprichtingsjaar:
2017

Actiedomein:
Gezondheid, Welzijn

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

De wereld menselijker & lichter te maken via onze clowns.

De wereld menselijker & lichter te maken.
Dit brengen we via onze clowns naar een kwetsbaar publiek in de zorg.

ONZE MISSIE:

We brengen een magisch moment & verlichting bij iedereen, kinderen & volwassenen die door een ziekte of beperking zorg nodig heeft. Door nauw samen te werken met het zorgpersoneel zetten wij ons in voor meer menselijkheid in de zorg. Onze waarden zijn: Empoweren, clowntherapie, kwaliteit en samenwerking.

Empoweren:
Ons publiek wordt vaak geconfronteerd met wat hij of zij niet (meer) kan. De Zorgclowns richten zich op wat wel nog kan. Ze passen hun spel steeds aan aan wie ze voor zich hebben. Samen creëren we een bijzonder moment waarin alles mogelijk is, en laten iemand zo weer helemaal stralen.
De clown is voor ons een middel, geen doel. We zetten ons publiek centraal en passen ons spel aan om zo het positieve effect van een clownsbezoek te versterken.

Clownstherapie:
We willen het begrip 'clowntherapie' net als 'muziektherapie' op de kaart zetten:
Naast de clowns-kunst implementeren de Zorgclowns een zorgend karakter. Ze staan stil, ze luisteren, ze observeren, en spelen. Ze kijken wat de mens voor hen nodig heeft, met een diep respect voor hun eigenheid en gevoelens. Zo helpen ze eventuele angst, spanning of eenzaamheid te relativeren of verlichten. Hun fundament is het respect en de liefde voor de medemens. Ze bezoeken voorzieningen voor mensen met een beperking, met psychologische problemen, ziekenhuizen en zorgcentra. De clownstechnieken laten toe dat ze heel dichtbij kunnen komen, ook bij mensen die schijnbaar onbereikbaar zijn.

Samenwerking:
Overal waar we werken zoeken we een nauwe samenwerking met het personeel (dokters, psychologen, therapeuten, etc..) om zo een aanvulling op het zorgaanbod te bieden. Zo worden de clowns soms gevraagd om aanwezig te zijn tijdens een simpele medische interventie (zoals bijv. bloed prikken). Ook observatie vh spel en feedback achteraf kunnen een vollediger beeld geven van de patiënt of bewoner. Samen zetten we ons in voor een humanisering van de gezondheidszorg.

Kwaliteit:
Onze clowns zijn professioneel opgeleid.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: