Adoptie Sri Lanka VZW

De levensstandaard van de armen in Sri Lanka verbeteren

Adoptie Sri Lanka VZW

Adoptie Sri Lanka VZW

Leopoldstraat 83
2570 Duffel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0471 89 03 82

Oprichtingsjaar:
1989

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

De levensstandaard van de armen in Sri Lanka verbeteren

Onze vereniging werkt uitsluitend voor arme mensen in Sri Lanka ongeacht hun politieke overtuiging, hun ras, hun taal en hun religie. Wij werken in België uitsluitend met vrijwilligers. Onze onkosten liggen rond de 2%. In Sri Lanka werken we altijd met plaatselijke arbeiders en de materialen worden steeds lokaal aangeschaft.

We hebben tal van projecten over het hele land gespreid.

Financiële adopties: via Adoptie Sri Lanka werden tot nog toe meer dan 2.940 kinderen geadopteerd, telkens voor 5 jaren.

Waterprojecten: installatie van nieuwe of te herstellen waterleidingen en -putten, installeren van 25 zuiverdrinkwatersystemen voor duizenden mensen in de droge zone van Sri Lanka.

Medische infrastructuur: inrichting van hospitalen, medisch materiaal en apparatuur voor kleine lokale ziekenhuizen, bedden en andere benodigdheden

Sociale hulp en gezinsondersteuning: bouwen van huisjes (tot nog toe 271), bedelen van voedselpakketten, waterfilters en babysets

Kindertehuis en school: de vzw ondersteunt de algemene werking van een eigen kindertehuis in Mategoda (voedsel en personeelskosten), de infrastructuur (slaapzaal en meubilair) van een school voor mentaal gehandicapte kinderen en jong volwassenen, plus 16 kleuterscholen.

Studiebeursprojecten voor meer dan 13 455 jongeren.

Deze projecten worden hoofdzakelijk verwezenlijkt in samenwerking met plaatselijke ngo's waarvan de bestuurders ook toezicht uitoefenen. Leden van Adoptie Sri Lanka gaan regelmatig (op eigen kosten) ter plaatse een kijkje nemen om toe te zien op de goede werking.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: